Raver Constanta - incompetenta totala

Constanţa
G.I.M.
Posts: 1
Joined: 11 Jul 2017, 23:41
Auto: Kia Ceed 1.4 benzina

Raver Constanta - incompetenta totala

Post by G.I.M. » 12 Jul 2017, 00:22

Am fost pe 10.07.2017 la "reprezentanta" Kia Constanta cu o problema electrica: un consumator parazit care consuma bateria. Cum nu sunt chiar nepriceput la ce inseamna curentul electric si un aparat de masura, am reusit sa depistez singur de unde era problema, din una din sigurantele de 50A din compartimentul motor in dreptul careia scrie ca alimenteaza "Panoul B+2".
Am incercat sa aflu ce este acest panou B+2 si nu am aflat de nicaieri, nici din Manualul utilizatorului, nici de pe atotstiutorul Google, deci m-am indreptat catre asa numita in termen pompos "reprezentanta".
- Cum ati aflat ca aveti consumator parazit? Ati pus-o pe tester?
- Nu, cu un ampermetru.
- Cum asa?
- Cum am invatat in clasa a 8-a si apoi in liceu, l-am inseriat in circuitul masinii si am inceput sa scot sigurantele si releele pe rand. La siguranta care alimenteaza Panoul B+2 a disparut curentul parazit. Ce inseamna Panoul B+2?
- Nu stiu! Ma duc sa-l intreb pe Florin. Si electricianul dispare...
Florin cauta chipurile prin schemele electrice si vine cu o elucubratie mai mare decat tot service-ul lor: Panoul B+2 este panoul de sigurante din habitaclu!!!!!!!!!!!! Adica prin siguranta aia de 50A se alimenteaza toti consumatorii panoului din habitaclu adica insumati peste 350A!
- Facem experiment simpul: panoul din habitaclu alimenteaza stergatoarele. O sa scot siguranta de 50A care alimenteaza intreg panoul si dam din stergatoare.
Scot siguranta si electricianul actioneaza stergatoarele: surpriza, mergeau!!!
Balbaieli, bajbaieli, ca asa zice schema, ca sa vedem, ca n-am mai intalnit, vrajeli, aiureli.

Adevarul e ca la "reprezentanta" ca sa schimbi un bec nu e nevoie nici de schema, nici sa stii sa folosesti aparatul de masura, nici macar nu trebuie sa ai habar daca e curent continuu sau alternativ.

Asa ca am plecat fara sa aflu macar ce consumator este cu problema, darmite sa mai si rezolv ceva.

Asa ca dupa cum stiam cu totii, la reprezentante gasim cei mai buni schimbatori de ulei, filtre si placute de frana pe bani incredibil de multi! Doamne fereste sa te duci cu o problema reala, ca abia atunci vei afla cum arata nestiinta, incompetenta, prostia intruchipata, neasumarea raspunderii si dezinteresul total fata de client!

BAU
Moderator General
Posts: 2515
Joined: 24 Jan 2008, 00:25
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Raver Constanta - incompetenta totala

Post by BAU » 12 Jul 2017, 07:33

Vezi ce numar are siguranta F ? - Da-mi seria de sasiu poate gasim ceva .

Din documentatia mea siguranta de 50 A , alimenteaza Panoul B + 3 - ABS,ESP,TCM iar panoul B-2 se alimenteaza printr-o siguranta de 60 A
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 102.000,00 km

User avatar
Caralumba
Posts: 407
Joined: 18 Aug 2012, 04:37
Auto: Cee'd 1,4 BEST GSL,Piston Grey
Location: Bucuresti

Re: Raver Constanta - incompetenta totala

Post by Caralumba » 12 Jul 2017, 16:34

Din experienta proprie si din ce am mai citit pe acest forum : ramane lumina aprinsa in portbagaj (chiar daca usa e incuiata si nu se poate deschide) sau in torpedou.
Eu am gasit in documentatie ca acea siguranta de 50A care alimenteaza panoul B+2 "tine" urmatoarele sigurante din panoul din habitaclu :
U.png
Poate daca le iei pe rand poti depista usor si "problema".
Succes.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fair day, be well !

Image

Post Reply

Return to “Raver Service”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests