evitati probleme cu cardanul

Cum se rezolvă diverse probleme

Moderator: BAU

Post Reply
cripo71
Posts: 6
Joined: 24 Jun 2012, 13:00
Auto:

evitati probleme cu cardanul

Post by cripo71 » 09 Nov 2014, 11:40

Salut tuturor,

Desi am intrat pe canal de mai multe ori pana acum sa inspectez ce mai e pe sub Sorento,nu am remarcat ca la cardanul scurt ce face legatura cu transmisia pe fata,era rupt burduful de cauciuc ce protejeaza rulmentul cu 6 bile.Burduful respectiv este cumva ascuns de un capac metalic,ar trebui sa va uitati cu o lanterna de-a lungul cardanului spre rulment.Acum cateva zile am avut neplacerea sa constat ca masina a inceput sa vibreze si sa scoata un tacanit metalic la rulare ceea ce m-a dus direct in service cu 30 la ora .Rulmentul era aproape gripat,nu mai avea vaselina in el si intrase o gramada de nisip si alte chestii peste tot.Am avut noroc pana la urma ,l-am putut sava si gresa corespunzator ,apoi i-am adaptat un burduf de planetara de dacie ,care a venit ca o manusa pe ax si pe deasupra capacului metalic.Pentru aceasta operatiune va trebuie o presa sa scoateti rulmentul de pe caneluri.Precizez ca la service nu au facut decat sa dea cardanul jos si sa se intereseze cat costa el cu totul(4200LEI),restul am facut eu cu un vecin.Am pus totul la loc ,iar acum merge struna.Morala e ca nu ar fi rau sa verificati periodic daca burduful respectiv este in buna stare,sa nu riscati sa ramaneti in drum,iar daca nu e intreg sa inlocuiti burduful inainte de alte neplaceri.Am atasat si o poza cu burduful respectiv,nu am mai facut poza cu rezultatul final,dar daca cineva e interesat.....cu mare placere o upload-ez.Sper sa va fie de folos experienta mea.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

BAU
Moderator General
Posts: 2515
Joined: 24 Jan 2008, 00:25
Auto:
Location: Bucuresti

Re: evitati probleme cu cardanul

Post by BAU » 09 Nov 2014, 11:54

Multumim pentru postare , si felicitari pentru realizare .

Pentru asemenea cazuri ar trebui sa existe asemenea forum , pentru a nu ajunge intr-un service sa-ti ceara 4.200 lei pentru o reparatie ce ar trebui sa coste doar max. 100 lei (pretul burdufului si vaselinei).
Acum in service nu mai exista mecanici care sa-si puna capul la contributie sa rezolve probleme , sa gaseasca din ce motiv a aparut un defect si sa incerce sa-l remedieze . Acum nu mai stiu decit sa demonteze suruburi si sa inlocuiasca piesa . Mai ales ca inlocuiesc uneori si ce nu ar trebui .
Adevarul este ca si noi suntem din ce in ce mai ocupati si mai comozi fiind nevoiti sa ne lasam pe mina lor.
Nu ne mai obosim ( unii dintre noi) nici sa schimbam un bec sau sa completam antigelul.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 102.000,00 km

User avatar
SILVIU C
Posts: 32
Joined: 02 Nov 2013, 20:18
Auto: KIA SORENTO

Re: evitati probleme cu cardanul

Post by SILVIU C » 09 Nov 2014, 21:44

=D> Extraordinar! Felicitari si multumiri pentru postare! Cam asa trebuie sa functioneze un forum. Am si eu un mic ,,sfat,, acum ca se apropie sezonul rece .... gresati cardanele!

cripo71
Posts: 6
Joined: 24 Jun 2012, 13:00
Auto:

Re: evitati probleme cu cardanul

Post by cripo71 » 11 Nov 2014, 20:00

Multumesc pentru aprecieri,tocmai de asta m-am hotarat sa postez de acum toate interventiile pe care o sa le am la sorento,pt ca de fiecare data cand ceva nu e in regula si caut ajutor....nu prea gasesc.Sper sa ajute pe altii postarile mele si sa ne prelungim perioada de exploatare a masinilor cat mai mult si mai putin costisitor.Indemn pe cei care au cautat ajutor pe forum si nu au gasit,dar au rezolvat cumva problema sa ne impartaseasca si noua experienta lor.Salutari tuturor inca odata.

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests