Oglinzi laterale

Post Reply
virgiliu
Auto:

Oglinzi laterale

Post by virgiliu »

Am lasat masina parcata pe trotuar, pe o straduta in Bucuresti si am uitat sa pliez oglinda laterala (greseala mea!).
Intors la masina, am gasit oglinda data peste cap, ori din cauza unei alte oglinzi "pasagere", ori din cauza vreunui troleu.

Am facut un "restore" si carcasa oglinzii si-a revenit (zici ca n-are nimic), dar oglinda propriu zisa (placuta) se mai tine doar in 2 fire (probabil cele de dezaburire).

Mecanismul dinauntru reactioneaza la reglarea din interior (sus-jos, stanga-dreapta), dar nu mai pot sa prind oglinda-placuta de respectivul mecanism. Sunt niste cleme pe acolo insa n-am reusit sa le potrivesc, iar oglinda-placuta tot scapa.

N-am avut timp sa ajung la service, abia peste 2 saptamani, dar - ce ziceti - sa ma pregatesc de o oglinda noua? In acest moment nu vad decat solutia lipirii cu superglue.

bondalicir
Auto:

Re: Oglinzi laterale

Post by bondalicir »

sa nu faci prostia sa dai cu superglue ca mai rau o sa strici. incearca totusi poate reusesti sa o pui pe pozitie, ca ai pe oglinda plasticul ala de forma rotunda care are niste cleme si se fixeaza peste cel din oglinda. intra intr-o singura pozitie. daca sunt rupte clemele atunci iti trebuie alta sticla, daca e rupt plasticul ala din oglinda pe care se prinde sticla atunci nu stiu cum poti sa o rezolvi.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

marius01
Auto:

Post by marius01 »

Se lipeste bine cu Silicon universal (negru sau transparent), se gaseste la orice magazin de sanitare :)
Cureti bine zona de praf si il lasi sa se intareasca, dupa care este ca un cauciuc moale( nu e casant ca superglue)
KIA Cee`d 1.4 BEST

virgiliu
Auto:

Post by virgiliu »

Multumesc de info. Eu am glumit cu superglue, dar era si asta o metoda extrema, in fapt, ca silicoanele mai sus de ... buric.

Azi am fost la service. Mi-a facut-o in 5 minute. Chestia e ca nu era nici o clema rupta, asta stiam, da' a trebuit sa faca "priza" folosindu-se de niste ulei siliconat, ca sa alunece bine... Acu' eu am vazut pe unde a uns-o, dar n-as baga mana in foc ca as putea repeta procedura montarii.

Rezumat: In cazuri d-astea cu oglinzi eu am avut mare noroc. Pur si simplu laterala mea a fost data peste cap la aproape 150 grade. A cazut placuta oglinzii din dispozitivul de plastic (cel care e actionat din interior la oglinzile electrice), dar s-a mai tinut in firele de dezaburire. Fantastic, dar nu s-a lasat cu nici o zgarietura.

Acu' am alta beleluta, la niste beculete de bord, da' ma duc sa studiez postarile mai vechi, poate gasesc speta mea.

Drumuri bune!

Post Reply

Return to “Accidente”