[Accident] Problema airbag-uri ?

radu84
BACK IN BUSINESS
Auto:

Re: Problema airbag-uri ?

Post by radu84 »

Nu cred ca vorbesti serios. :)
La 100km/h in momentul impactului nu ramane mare lucru in orice masina ai fi. Dupa cum arata masina, impactul nu s'a produs la o viteza mai mare de 40km/h.
Kia Cee'd kompass blue 1,4 GSL - CT 22 BAU
Album foto
ODO : 22.500km+

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

nu stiu daca a fost vreun membru al clubului care sa confirme intimplarea,totul s-a intimplat la concursul drive to glory din aprilie anul acesta , impactul a fost foarte violent si s-a produs din neatentia celor care conduceau masinile.Din aceasta intimplare am vazut si eu cit sunt de sigure masinile pe care le conducem,la interior nu s-a deformat deloc si nici un sofer nu a avut de suferit.
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

aimbot
Auto:

Post by aimbot »

In legatura cu airbagurile eu am vazut masina cu 12 airbaguri care s-a rasturnat la 120 la ora si nu a sarit nici un airbag, masina facuta praf, adus plafonul pana la nivelul bordului si nici urma de airbaguri.
Explicatia: Sub scaun, sub mocheta, este prins de centura un recipient cu ( cika mercur dar imi vine greu a crede) care este foarte atent calibrat astfel incat DOAR IN MOMENTUL in care centura este zbicita cu o forta foarte atent calculata sa sara airbagurile FRONTALE, cele cortina sar NUMAI IN MOMENTUL in care este lovit si senzorul din prag si cele laterale ( din scaun) sar numai in momentul in care este atins senzorul din stalp.
In legatura cu pozele cu masina accidentata la "100 la ora" ( daca spuneti 100 la ora va referiti FARA FRANA ) va spun sigur k masina nu are mai mult de 40 ( cu indulgenta ).Daca nu sunteti de acord uitativa p youtube la testele EURO NCAP la KIA CEED kre se fac la o viteza de 60 FARA FRANA.Masina de la NCAP e facuta varza dar si-a facut treaba nu a intrat peste ocupanti.
Kia Pro Ceed, 1.4 Best, Cassa White.

doringvd
Moderator
Auto:

Post by doringvd »

Foarte probabil ca air bag-irile sa nu se deschida decat daca este strict necesar, altfel..ar putea duce chiar la urmari nedorite,iar in caz e rostogolire...scrie si in manual ca nu se deschid daca nu sunt declansati senzorii de impact indiferent din ce zona,cum nu sunt declansate nici in cazul intrarii vehiculului sub un corp (remorca,camion..).
din imaginile postate pe Autovit, nu pare a fi un impact prea mare in partea frontala, mai mult in partea superioara a motorului si a capotei,iar rotile din spate...imi par doar deformate capacele din plastic. Ca sa ajumga capota in halul asta dintr-un impact frontal...rotile din fata trebuiau sa fie in locul pasagerilor din fata.
Cee'd 1.4 GSL LX MT Machine Silver ."Ltd. Edition"

Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316

ODO 75000km Image

--------------------------
FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM

evilknievil
Auto:

Post by evilknievil »

Masina stationa de aceea nu au sarit airbagurile!
De unde stiu? :D
Nu stiu daca va mai aduceti aminte de un accident de asta vara petrecut parca in Vilcea(Caciulata,Calimanesti,)nu mai retin bine in care a fost implicat un autocar cu turisti ce a intrat pe contrasens si a lovit nu stiu cite masini ce erau oprite oentru cumparari de suveniruri!
Au murit si niste turisti (straini-parca) zdrobiti intre masini!
Intre masinile lovite ,daca va aduceti aminte ,in reportaj aparea si o kia de culoare rosie!Bag mina in foc ca ea este....
Case closed! =D>

doringvd
Moderator
Auto:

Post by doringvd »

dar aia nu a fost lovita dintr-o parte?
Cee'd 1.4 GSL LX MT Machine Silver ."Ltd. Edition"

Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316

ODO 75000km Image

FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

cmihai wrote:..impact la aproximativ 100 km/h ..
..e foarte posibil ca in momentul impactului masina sa fi avut 100kmh dar si cealalta masina se misca, asa ca trebuie sa vb de viteza relativa aici..xcum se vede ca masina lovita nu are deformari importante..

http://img377.imageshack.us/img377/217/accident4dg4.jpg

raman la parerea ca airbagurile trebuiau sa se deschida ...Kia romanica #-o ce spune oare?
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

deci ai fost la concurs si nu zici nimica [-X
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

BogdanTimisoara
Auto:

Post by BogdanTimisoara »

Dupa cum arata capota motor (foarte sifonata) si dupa cat de putin este totusi comprimat frontal compartimentul motor, impactul a fost cu un autovehicul de dimensiuni mari (camion). Dat fiind ca masina s-a infipt sub cealalta, deceleratia este mai mica decat in caz de impact frontal cu un plan nedeformabil, astfel ca este posibil ca senzorii sa nu fi receptat o deceleratie suficient de mare pentru a declansa deschiderea air-bag-urilor.
Cei care au vazut cum arata diagramele unui decelerometru in cele doua cazuri, cred ca au reprezentarea diferentei foarte mari a curbei decelerarii in momentul impactului.
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km

cysun_
Auto:

Post by cysun_ »

BogdanTimisoara wrote:Dupa cum arata capota motor (foarte sifonata) si dupa cat de putin este totusi comprimat frontal compartimentul motor, impactul a fost cu un autovehicul de dimensiuni mari (camion). Dat fiind ca masina s-a infipt sub cealalta, deceleratia este mai mica decat in caz de impact frontal cu un plan nedeformabil, astfel ca este posibil ca senzorii sa nu fi receptat o deceleratie suficient de mare pentru a declansa deschiderea air-bag-urilor.
Cei care au vazut cum arata diagramele unui decelerometru in cele doua cazuri, cred ca au reprezentarea diferentei foarte mari a curbei decelerarii in momentul impactului.
Exact. Din manual pag. 68:
În momentul unui accident, soferii
frîneazã brusc din reflex. În cazul
acestor frîne bruste, vehiculul este
înclinat în jos datoritã fortei de
frînare, iar vehiculul poate ajunge
sub un altul mai înalt. Airbagurile
pot sã nu se deschidã în acest caz
pentru cã impactul este mai putin
intens.
Cee'D Best 1.4 Kompass Blue

justevil
Auto:

Post by justevil »

cmihai wrote:impact la aproximativ 100 km/h cei care au fost la concurs stiu despre ce vrb.scuze de calitatea imaginii sunt facute cu telefonul
abia acum am dat peste topicul asta.
este destul de greu de crezut ca asa arata masina dupa un impact de 100kmh, dar deformatiile elementelor componente depind mult si de obiectul/e cu care masina intra in coliziune.

impact @ 40kmh cu obstacol fix (stalp beton)
ImageImage

ImageImage

ImageImage
CT 11 ESN - revin dupa pauza :D

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Am si eu o intrebare,..pana la urma Kia Ceed cate airbaguri are? Mie la socoteala imi ies 6...???

Avem asa:
- airbag sofer - pasager
- airbaguri laterale si tip cortina

Multumesc
SAAB 9-5

radu84
BACK IN BUSINESS
Auto:

Post by radu84 »

Esna, zici ca ai primit dauna totala doar pentru atat!? Masina nu pare afectata foarte grav...nu te'ai gandit sa o repari la un service neautorizat KIA? Nu cred ca iesi foarte scump ...
Kia Cee'd kompass blue 1,4 GSL - CT 22 BAU
Album foto
ODO : 22.500km+

mr_wizard
vrajitorul
Auto: pro_cee'd 1.6 T-Jet

Post by mr_wizard »

eugenflorinmanea wrote:Am si eu o intrebare,..pana la urma Kia Ceed cate airbaguri are? Mie la socoteala imi ies 6...???

Avem asa:
- airbag sofer - pasager
- airbaguri laterale si tip cortina
Intr-adevar, 6 sunt, dar unii numara doar inscriptiile cu "airbag", probabil nu cunosc faptul ca cele cortina se deschid din cele 3 puncte simultan pentru o protectie optima. Deci, un airbag cortina se deschide din 3 puncte (inscriptii). Numai bine!
pro_cee`d 3D - 1.6 GSL MT LX Base Cassa White+ diverse optionale - achizitionata 07.10.2015 AG-24-NFS
POZE
JB

ODO 130k +

justevil
Auto:

Post by justevil »

radu84 wrote:Esna, zici ca ai primit dauna totala doar pentru atat!? Masina nu pare afectata foarte grav...nu te'ai gandit sa o repari la un service neautorizat KIA? Nu cred ca iesi foarte scump ...
nu pare, dar este ...
lasa ca a reparat-o cine trebuia. oricum nu ma bagam sa o mai conduc dupa ce stiam ce a fost cu ea.
CT 11 ESN - revin dupa pauza :D

Post Reply

Return to “Accidente”