Astazi Kiutza mea a luato in freza , o piatra sarita...
Astazi Kiutza mea a luato in freza , o piatra sarita...
Astazi Kiutza mea a luato in freza , o piatra sarita, de la un logan, aprox 5-7 metri in fata. Inpactul a fost puternic, crapatura/ciobitura are ~0.7 Cm in diametru. Prin interior parbrizul este intact nu ar fi probleme daca o sa il las asa, insa se vede foarte urat. La casco am renuntat acum doua luni, cam ce variante as avea? Am inteles ca s-ar putea slefui, respectiv acoperi cu un silicon/solutie special/a. Aveti ideie de vriun service in Iasi/Bacau/Vaslui care ar putea remedia problema?
Re: Astazi Kiutza mea a luato in freza , o piatra sarita...
Dupa cum ti-am raspuns in mesaj Pilkington poate fi o optiune> Este in jur de 750 lei. Daca nu ai Casco nu ti-as sugera sa incerci la un service Kia. Recordul pe forum este de vreo 4000 de lei pt un parbriz ( evident pe Casco ). Dureaza vreo 6 ore tot. O duci dimineatza si dupa-amiaza o iei. Din cate stiu dau si garantie 24luni. Singura problema a fost ca a trebuit sa modific cursa unui stergator ca batea in cheder.
Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
ODO 101800 km
Multumesc pentru informatii !
Varianta schimbarii parbrizului o sa ramana ca ultima solutie in cazul in care parbrizul actual, original nu o sa mai poata fi corectat. Ca prima solutie as prefera corectarea acestuia, daca va fi posibil avand in vedere ca nu este perforat, doar ciobit. Totusi ciobitura e cat un varf de deget, cam 0.7 - 1 cm in diametru. E prea mare pt a purea fi corectata?
Varianta schimbarii parbrizului o sa ramana ca ultima solutie in cazul in care parbrizul actual, original nu o sa mai poata fi corectat. Ca prima solutie as prefera corectarea acestuia, daca va fi posibil avand in vedere ca nu este perforat, doar ciobit. Totusi ciobitura e cat un varf de deget, cam 0.7 - 1 cm in diametru. E prea mare pt a purea fi corectata?
Eu am mers cu parbrizul fisurat vreo cateva luni si nu m-a deranjat chiar daca era in dreptul meu. Evident in timpul acesta fisura s-a marit. Unii s-au mai plans dupa slefuire ca apare un efect de lupa la parbriz. Probabil ca mai poti merge o perioada cu ciobitura, daca nu dispui de fonduri acum.
Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
ODO 101800 km
Vorbit cu tipul de la Car Spa Iasi, maine o sa merg cu masina, revin cu detalii, impresii si concluzii. Din pacate in seara asta ninge in Iasi. Sper sa nu afecteze, am pus un ziar pe parbriz sa mai protejeze.
sa stii ca de la frig e posibil sa se mareasca la fel cum si caldura,vantul care bate in geam, chiar si de la gropi se poate intinde fisura...poate ai noroc sa nu se mareasca...succes maine la service
sau poate ai bafta mea, eu la Focus merg cu "floricica" in geam din februarie anul trecut (1 cm diam) si a ramas la fel, sper sa nu cobesc acus
Intre timp a mai aparut o mica ciobitura de 2 mm in alta parte, deci bine ca nu am schimbat atunci parbrizul, il mai plateam o data.... la ce drumuri avem, pline de nisip si zgura ma mir sa nu mai "prind" alta pana la primavara...
Intre timp a mai aparut o mica ciobitura de 2 mm in alta parte, deci bine ca nu am schimbat atunci parbrizul, il mai plateam o data.... la ce drumuri avem, pline de nisip si zgura ma mir sa nu mai "prind" alta pana la primavara...
Last edited by scdvv on 04 Jan 2010, 21:43, edited 2 times in total.
Kia cee`d Best SW 1,4 -109 CP - So Red 2009
&
Ford Focus HB 1,6 - 115 CP - Black 2008
&
Skoda Octavia 1,6 TDI - 105 CP - Bej cappuccino 2010
Jurnal de bord
Poze
&
&
Jurnal de bord
Poze
@Boby: rezolvat
Kia cee`d Best SW 1,4 -109 CP - So Red 2009
&
&
Jurnal de bord
Poze
&
&
Jurnal de bord
Poze
aceeasi problema am avut-o si eu sarit piatra ciobit parbriz cam 2mm ,la casco nu am apelat ,am fost la un prieten care are un atelier de pus folie in principal dar face si alte treburi si mi-a facut parbrizul "este o solutie pe baza de rasina " in parbriz se vede punctul unde a fost ciobit deoarece nu am pus nimic pe spartura si a intrat praf ,este garantata ca nu pleaca fisurarea eu am patit-o cam prin septembrie si nu am nici o problema!!!
Astazi am rezolvat problema, de fapt acum 70 de minute.
A ramas un punct sesizabil din interior dar important e ca, spun ei (CarSpa Iasi) nu se va extinde pt ca, ciobitura nu a avut "mustati". Telefonic mi s-a spus 70-80 lei, la fata locului mi s-a spus 100 de lei, am adus aminte ca telefonic mi s-a spus un alt pret si a ramas 80 lei + 5 lei pt tipul care s-a ocupat. Pe o scara de la 1 la 10 le dau 7.5 pentru interventie, 6 per total: intrarea in service fiind un dezastru. E si Ceed-ul cu garda joasa, dar am atins cu burta masinii "rampa" facuta pentru intrare/iesire.
A ramas un punct sesizabil din interior dar important e ca, spun ei (CarSpa Iasi) nu se va extinde pt ca, ciobitura nu a avut "mustati". Telefonic mi s-a spus 70-80 lei, la fata locului mi s-a spus 100 de lei, am adus aminte ca telefonic mi s-a spus un alt pret si a ramas 80 lei + 5 lei pt tipul care s-a ocupat. Pe o scara de la 1 la 10 le dau 7.5 pentru interventie, 6 per total: intrarea in service fiind un dezastru. E si Ceed-ul cu garda joasa, dar am atins cu burta masinii "rampa" facuta pentru intrare/iesire.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
am rezolvat-o si p asta =D> =D> =D> kiar suntem buni
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition