kia ceed reparata

Post Reply
cristianx004
Auto:

kia ceed reparata

Post by cristianx004 »

in 2009 am avut accident ,nu am avut casco dar cu eforturi considerabile am reusit si am reparat-o mai putin airbagurile)........intrebarea mea este vin cei de la kia service sa imi reseteze calculatorul? si cam cat ar costa?....multumesc..

cblondx
Auto:

Re: kia ceed reparata

Post by cblondx »

Salut,

ideea e cam asa, daca ai airbagurile sarite trebuie sa-ti schimbe tot bordul. Am sunat la MIT Motors in Bucuresti si mi-au spus cam asa

airbagurile = 500 euro plus TVA 1 bucata
mana de lucru = cam 15 ore de munca si costa 18 euro pe ora plus TVA
daca ti-au sarit si centurile...alti bani alta distractie.

daca ai bord si tot ce iti trebuie mai platesti doar airbagurile si mana de lucru daca iti trebuie si bordul..dupa spusele domnului de la service te costa cam 150 de milioane cu totul...

eu dupa convorbirea la service am inceput sa conduc mai prudent :)))

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Mergi tu la service si contra cost iti fac resetarea respectiva.
Cand suni pentru programare, intrebi si de costuri.

RZW
Auto:

Post by RZW »

Salut @cristianx004! Ma numesc Dan Budescu si sunt din Galati. Am patit si eu un accident zilele trecute si vreau sa iau legatura cu tine chiar si telefonic pt a vb despre procurarea de piese! Da un beep sau mesaj la 0745.250.123 si te sun eu. Sau la dan.budescu@yahoo.com. Multumesc anticipat!
KIA CEE'D, 1.4 LX BEST, PISTON GREY, GL-26-RZW
Masina cu NR.10 in MAREA COLOANA de la BRASOV !

dragosv
Auto:

Post by dragosv »

am achizitionat o kia ceed si la service am constatat k ar fi fost lovita :( si k ar trebui inlocuit calculatorul de airbag :x .cei de la service au spus k e posibil sa nu-mi functioneze airbag-urile in caz de impact.martorul de airbag nu se aprinde la punerea contactului.pret calculator airbag aproximativ 3000 lei fara manopera.masina a fost reparata la un service ce nu apartine kia pentru k lor nu le apare pe calculator k ar fi fost reparata la ei.are cineva idee dc s-au mai inlocuit astfel de calculatoare si care a fost pretul?multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri la aceasta problema.
kia ceed 1.6 DSL HP city oil blue decembrie 2008(proprietar iulie 2010 )

cblondx
Auto:

Post by cblondx »

Salut, am si eu o problema zic eu majora...am cumparat o minunatie de cee'd, chiar nu am ce sa-i reprosez..consum bucuresti-cluj-bucurest 5,4 media.. si am dus-o la revizie la 40.000 si am aflat cu stupoare k nu am airbagurile in fata. Imi apare semnul de dezactivare de airbag pasager cand schimb cu cheia, dar din pacate am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma despart de ea, nu de alta dar este prima masina si nu vreau sa risc sa nu am vreun exces de zel intr-o zi si sa nu am nevoie de ele.In trebarea mea este pt simplul fapt ca nu ma pricep deloc la preturi...Cat as putea sa cer pe ea fara airbagurile din fata??? oricum urmatoarea masina va fii tot Cee'd poate cu putin noroc FL de 1.6.

multumesc mult pt parerile voastre viitoare.

Catalin

aurash86
Auto:

Post by aurash86 »

@cblondx - conteaza ce configuratie este. Pe autovit este una cu airbagurile sarite aici Ai putea sa te orientezi de acolo.

Ce ma mira pe mine este ca pe acest thread si'au luat teapa doua persoane ce au cumparat ceed cu airbagul sarit. Pacat ca ezista romani care recurg la astfel de tepe.
Cee'd 1.4 GSL LX MT Dakar Yellow
ODO: 44.000km
PH-86-GHK

Poze aici!

webgik
Auto:

Post by webgik »

cblondx wrote:Salut, am si eu o problema zic eu majora...am cumparat o minunatie de cee'd, chiar nu am ce sa-i reprosez..consum bucuresti-cluj-bucurest 5,4 media.. si am dus-o la revizie la 40.000 si am aflat cu stupoare k nu am airbagurile in fata. Imi apare semnul de dezactivare de airbag pasager cand schimb cu cheia, dar din pacate am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma despart de ea, nu de alta dar este prima masina si nu vreau sa risc sa nu am vreun exces de zel intr-o zi si sa nu am nevoie de ele.In trebarea mea este pt simplul fapt ca nu ma pricep deloc la preturi...Cat as putea sa cer pe ea fara airbagurile din fata??? oricum urmatoarea masina va fii tot Cee'd poate cu putin noroc FL de 1.6.

multumesc mult pt parerile voastre viitoare.

Catalin

Salut... eu sunt "norocosul" care a cumparat masina de la blondx dar problema e ca el mi-a zis ca nu a avut accident niciodata ca are airbagurile tot etc... am e-mailul de la el in care m-a anuntat

Intentionez sa il chem in instanta civila pentru despagubiri materiale si morale, intrucat dupa ce am luat-o am avut si un accident si prin urmare integritatea mea corporala a fost pusa in pericol

Alex Palmer
Auto:

Post by Alex Palmer »

@webgik Imi pare rau sa aud de astfel de chestii, asa am patit si eu la un Golf. Ideea e ca daca aveti act de vanzare cumparare si din cate am vazut la tine si un accident la activ dupa achizitonare nu o sa fie greu, o sa fie imposibil.Cat a trecut de cand ai luat-o?...ma rog eu m-am consultat cu mai multi avocati si un procuror si toti mi-au spus aceeasi chestie, e vina mea ca nu am dus-o la un service si daca am semnat actul inseamna ca ai luat masina in starea in care era fara alte pretentii (poate ai stipulat tu in contract ceva). Oricum daca vei pastra masina sa o duci in service sa vezi ce are si ce nu are ca airbaguri gasim aici pe forum.

webgik
Auto:

Post by webgik »

Inselaciunea
ART. 215
Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.
Inselaciunea savirsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
Inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savirsita in asa fel incit, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.
Emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, in totul sau in parte, ori de a interzice trasului de a plati inainte de expirarea termenului de prezentare, in scopul aratat in alin. 1, daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alin. 2.
Inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Cam aici s-ar incadra conform Codului Penal!

Alex Palmer
Auto:

Post by Alex Palmer »

Imi cer scuze poate nu m-am exprimat corect...tu ai semnat un contract de vanzare cumparare, ai avut deja un accident cu masina, si din cate tin eu minte, in contract scrie ceva de genul

"Vânzătorul menţionat la punctul (1) declară că vehiculul este proprietatea sa, liberă de orice sarcini. De
asemenea declară că a predat cumpărătorului menţionat la punctul (2) vehiculul, cheile, fişa de înmatriculare
şi cartea de identitate a vehiculului, primind de la acesta preţul prevăzut la punctul (4).
Cumpărătorul menţionat la punctul (2) declară că a primit de la vânzătorul menţionat la punctul (1)
vehiculul, cheile, fişa de înmatriculare şi cartea de identitate a vehiculului, achitând vânzătorului preţul
menţionat la punctul (4)."

Adica nu scrie nimic ca tu ai cumparat un vehicol avariat sau neavariat. Din cauza asta acum se merge pe noul contract de vanzare cumparare:

"Vă propun drept clauze la un astfel de contract:
1. ................................................. cu domiciliul în ................. str. ................. nr. ...... sect. ........ legitimat cu B.I. seria ...... nr. .............. , în calitate de proprietar-vânzător, vinde irevocabil AUTOTURISMUL marca ................ nr. de înmatriculare ............. motor seria ................. şasiu nr. ............. . în perfectă stare de funcţionare şi rulare, cu toate accesoriile prevăzute, neaccidentat, fără urme de avarii, nesechestrat sau ipotecat, potrivit principiului "văzut-plăcut".
2. ........................................................ , domiciliat în ............... str. ................. nr. ...... bloc ....... sect. ....., în calitate de cumpărător, am convenit să cumpăr autoturismul mai sus indicat în starea în care se află, cunoscând că este în perfectă stare de rulare şi funcţionare, cu anexele şi accesoriile din dotare, fără urme de accident sau avarii, cunoscând starea şi provenienţa legală a acestuia, fără a avea de făcut obiecţiuni privitoare la viciile ascunse sau aparente.
3. Preţul vânzării convenite de noi părţile este ..................... sumă ce se va achita astăzi data de ...................... în numerar, fiind preţul integral convenit de părţi.
4. Odată cu achitarea preţului se transmite şi posesia vehiculului, a certificatului de înmatriculare, a copiei cărţii de identitate a maşinii, a cheilor de contact, scule, accesorii, roata de rezervă, capace roţi, etc. pe toată durata cât autovehiculul se află la cumpărător. Până la efectuarea radierii din circulaţie şi a achitării taxelor şi impozitelor datorate statului la administraţia financiară, acesta răspunde de toate stricăciunile şi avariile precum şi de dispariţia fortuită a vehiculului. Transferul dreptului de proprietate se va face odată cu predarea cărţii de identitate a maşinii şi radierea sa din circulaţie.
Încheiat azi data de .......................... în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantă, în prezenţa martorilor ................................................................................
Am predat cheile şi cele menţionate şi am primit şi numărat suma de ...................... ca preţ al vânzării."

pe care ii sfatuiesc pe toti sa-l foloseasca.Dar totusi nu mi-ai spus de cat timp ai masina? si cam cat ai dat pe ea?

bafta

webgik
Auto:

Post by webgik »

Masina o am de 4 saptamani... am dat 6400 euro pe ea...alta chestie eu nu am inmatriculat-o inca din cauza accidentului e in service de 2 saptamni, lovita de 3, ce trebuie sa fac sa pot circula in continuare? Pot merge la politie cu chitanta de la service... ca sa imi prelungesc perioada aia de 30 de zile sa nu ma pomenesc cumva cand o pleca prietenul meu care se ocupa cu inmatricularea ca ii zic, ca umbla ilegal.

Alex Palmer
Auto:

Post by Alex Palmer »

Pai ai 30 de zile in care poti merge cu numerele respective (de la semnarea contractului), dupa am impresia ca poti cere numere rosii dar nu sunt sigur...oricum e caz penal daca il priunde ca circula cu ea neanscrisa...asa grav a fost accidentul de o tii in service 2 saptamani? ca astia de la serviceurile kia se misca repede de obicei.

Post Reply

Return to “Accidente”