Caroserie galvanizata sau nu?
-
- Auto:
L-am scos din press realease.
"Beneath its stylish exterior, Kia’s new cee’d employs an all-new chassis platform and all-new suspension systems, manufactured in an all-new facility. The bodyshell has been engineered to achieve exceptionally high torsional stiffness, 42 Hz, which delivers a host of benefits in terms of durability, refinement, safety, handling and ride quality.
While the all-new bodyshell that Kia has engineered for the cee’d is both stronger and stiffer than the previous Kia C-segment models, there was an inevitable weight gain, but this has been minimised. The body-in-white uses a high percentage of high tensile-strength steel (67%) for structurally critical components (to save weight and to increase torsional stiffness), while more than 87% of the bodyshell is made from anti-corrosion steel.
To enhance the cee’d bodyshell’s ability to resist corrosion, the traditional Dip Painting method of electro-coating, where the production line of cars are simply lowered into the processing tank, is abandoned. For cee’d, a new Rotation Dipping Painting method is employed which takes each bodyshell and rotates it through a forward somersault while immersed in the tank, ensuring the optimum coating thickness on every surface, throughout the entire shell. "
Textul complet aici: http://www.kiapress.com/index.php?PHPSE ... gorie=1779
"Beneath its stylish exterior, Kia’s new cee’d employs an all-new chassis platform and all-new suspension systems, manufactured in an all-new facility. The bodyshell has been engineered to achieve exceptionally high torsional stiffness, 42 Hz, which delivers a host of benefits in terms of durability, refinement, safety, handling and ride quality.
While the all-new bodyshell that Kia has engineered for the cee’d is both stronger and stiffer than the previous Kia C-segment models, there was an inevitable weight gain, but this has been minimised. The body-in-white uses a high percentage of high tensile-strength steel (67%) for structurally critical components (to save weight and to increase torsional stiffness), while more than 87% of the bodyshell is made from anti-corrosion steel.
To enhance the cee’d bodyshell’s ability to resist corrosion, the traditional Dip Painting method of electro-coating, where the production line of cars are simply lowered into the processing tank, is abandoned. For cee’d, a new Rotation Dipping Painting method is employed which takes each bodyshell and rotates it through a forward somersault while immersed in the tank, ensuring the optimum coating thickness on every surface, throughout the entire shell. "
Textul complet aici: http://www.kiapress.com/index.php?PHPSE ... gorie=1779
Cred ca faci o confuzie cu Hyundai.turatii wrote: Scuze ca ma bag in seama, dar in SUA Kia este atat de tare incat numai Mercedes si Toyota ii ajung la nas. Daca intrebi in SUA de VW sau Audi o sa creada ca sunt roboti de bucatarie. Intreaba si de Kia...
Oricum e cam greu de crezut ca in State, Kia s-ar putea bate cu Toyota si Mercedes. Nu prea vad la ce categorie ar putea sa o faca.
Sau poate gresesc eu? Se poate! Am sa incerc sa gasesc informatii mai clare privind presenta Kia in State.
Cee'd 1.4 Best, Mars Red, numita Angelina. Si cam asta e, pe urmatorii "n" ani!
OK!SheffieldMac wrote:L-am scos din press realease.
The body-in-white uses a high percentage of high tensile-strength steel (67%) for structurally critical components (to save weight and to increase torsional stiffness), while more than 87% of the bodyshell is made from anti-corrosion steel.
To enhance the cee’d bodyshell’s ability to resist corrosion, the traditional Dip Painting method of electro-coating, where the production line of cars are simply lowered into the processing tank, is abandoned. ..."
Dar nu vad sa scrie ceva despre galvanizare ci doar ca utilizeaza un otel tratat anticoroziv. Ceea ce e cam ce credeam si eu: ca se fac tratamente anticorozive, de decapare, pasivare, mai stiu eu cum, dupa care o vopsesc foarte bine.
Nu mai intelegeti gresit: imi doresc sa fie galvanizata, dar nu am gasit nicaieri scris negru pe alb despre asta. Daca cineva poate gasi o dovada fara dubii, dau o bere!
-
- Auto:
De acord! Asta sustineam si eu.SheffieldMac wrote:Pai probabil ca nu este galvanizata, ci doar tratata anti coroziv, deoarece cred ca ar fi mentionat ca e galvanizata in press release.
Acum, e la fel de adevarat ca daca garantia anticoroziva ar fi, doar prin tratamentele aplicate, cam tot atat cat si prin galvanizare (ceea ce evident ca nu e posibil....), nu ar fi deloc rau!
Totusi, cat e garantia la protectia anticoroziva la Cee'd, oricum ar fi ea facuta? Deci, pe hartie, declarata si definita clar (adica dinspre interior spre exterior, exterior la interior, la strapungere, etc).
-
- Auto:
Corect sa admitem ca nu este galvanizata si ce.........
Nu stiu cati dintre noi vom mai avea astfel de masini peste 5,6.7,8 ani Si apoi sunteti siguri ca noile metode de protectie anticoroziva nu sunt mai bune decat galvanizarea?
Din punctul meu de vedere galvanizarea este o metoda depasita si cred ca este chiar mai ieftina decat o protectie anticoroziva moderna si de calitate in care ai incredere ca poti asigura o garantie de 7-10 ani
Nu stiu cati dintre noi vom mai avea astfel de masini peste 5,6.7,8 ani Si apoi sunteti siguri ca noile metode de protectie anticoroziva nu sunt mai bune decat galvanizarea?
Din punctul meu de vedere galvanizarea este o metoda depasita si cred ca este chiar mai ieftina decat o protectie anticoroziva moderna si de calitate in care ai incredere ca poti asigura o garantie de 7-10 ani
1, 6 CRDI 115 CP
-
- Auto:
nu din mandria de-a avea kia am zis ce-am zis, fiindca masina asta nu e o revolutie in mai nimic. tehnologiile de productie si functionare sunt noi, design-ul e modern, materialele la fel, dar... s-au mai vazut. si s-au mai vazut si mai bune si mai eficiente. kia e o firma mica si e de laudat pentru investiile si munca datorita carora a reusit sa le aduca pe toate la un loc.Stagiaru wrote: Sigur ca e bine sa avem un oaresice "patriotism" al cumparatorului de KIA. Dar de ce ti se pare ca numai ei stiu sa faca masini atat de bune, ca nici nu mai e nevoie sa si le laude prea tare, pe cand altii se dau de ceasul mortii sa si le ridice in slavi?
Din curiozitate, tu cate firme stii ca isi galvanizeaza masinile? Nu ca au garantie "n" ani si deci sunt galvanizate, ceea ce nu imi pare un argument suficient, ci ca declara clar ca le galvanizeaza. Eu stiu doar de Peugeot (unele modele, cred) si LADA, la modelele de acum7-8 ani.
Asa cum vezi tu pe multi dintre "ceilalti" fata de KIA, cam tot asa se vede KIA, de exemplu, in SUA. Sau si aia au pe piata numai "masini ieftine si de rahat" si nu stiu sa aprecize singurele, adevarate masini, cele ale KIA.... Sa fim seriosi!
tehnica galvanizarii e veche si faptul ca nu apare ca motiv de lauda se poate datora si unor principii de marketing intrucat masina nu se vinde doar la ingineri. a devenit un detaliu tehnic aproape insignifiant intrucat prin utlizarea de aliaje de aluminiu si plastice prin multe zone ale masinii ce mai ramane de galvanizat? sasiul? cui ii pasa cum e tratat sasiul ca utilizatorul n-o sa aiba niciodata de-a face cu el. o sa loveasca usor masina, o sa strambe table subtirele de aluminiu si gata.
de-aia cred ca galvanizarea a devenit ceva de adaugat la lista de functionalitati cand n-ai ce adauga ca sa vinzi o masina ce valoreaza 5-6000 de euro cu 9000. imi pare rau ca spun asta despre ceva pe care tu il crezi extrem de important si probabil ai investit destul de mult timp cautand informatii. eu am cautat cu google cate ceva despre cativa producatori si sasiurile lor galvanizate si am observat un singur lucru: informatiile nu prea vin de pe site-urile oficiale din brosuri, ci din comunicate de presa.
asa ca am pus o intrebare pe kia-buzz (o sa apara in cateva ore). sper sa obtinem un raspuns. incearca si tu sa mai intrii acolo din cand in cand:
http://www.kia-buzz.com/?p=56
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.
daca e vb sa vb de tabla galvanizata si tratata.... vedeti volvo... garantie "lifetime" (si cand te gandesti ca retrage 65.000 de masini din cauza ca airbag-u are o intarziere de deschidere de cateva MICRO secunde....)
Kia Cee'd sw 1.4 Best Machine Silver.
Incheiere acte dealer: 12 Aprilie 2008
Achitare avans: 23 Aprilie 2008
Comanda: 25 Aprilie 2008
Serie sasiu: 3 Iunie 2008
Livrare: "pe la sfarsitul lui iunie" 2008
Re-Comandat: 25 iunie 2008
Livrat: 6 Septembrie 2008
Prima mea intalnire cu masina:2 Decembrie 2008
Incheiere acte dealer: 12 Aprilie 2008
Achitare avans: 23 Aprilie 2008
Comanda: 25 Aprilie 2008
Serie sasiu: 3 Iunie 2008
Livrare: "pe la sfarsitul lui iunie" 2008
Re-Comandat: 25 iunie 2008
Livrat: 6 Septembrie 2008
Prima mea intalnire cu masina:2 Decembrie 2008
Din pacate galvanizarea nu apare pe la producatori nu ca ar fi veche ori depasita, ci pentru ca e scumpa, dar de calitate.sonty wrote:tehnica galvanizarii e veche si faptul ca nu apare ca motiv de lauda se poate datora si unor principii de marketing intrucat masina nu se vinde doar la ingineri. a devenit un detaliu tehnic aproape insignifiant intrucat prin utlizarea de aliaje de aluminiu si plastice prin multe zone ale masinii ce mai ramane de galvanizat? sasiul? cui ii pasa cum e tratat sasiul ca utilizatorul n-o sa aiba niciodata de-a face cu el.
de-aia cred ca galvanizarea a devenit ceva de adaugat la lista de functionalitati cand n-ai ce adauga ca sa vinzi o masina ce valoreaza 5-6000 de euro cu 9000.
Nu cred ca pentru romanii obisnuiti cu jalnica "tehnica" de vopsire a Daciei (ma refer la cea veche, ca Logan-ul pare sa fi progresat intrucatva...) acesta e un "detaliu tehnic aproape insignifiant" sau numai o chestie de marketing. Plus ca la clasa masinilor de care vorbim nu mi se pare uzuala nici folosirea de aliaje de aluminiu, ce apartin, si ele, altei lumi...
Eu am dorit sincer ca, discutand acest subiect, sa apara un tip f. bine informat care sa ne demonstreze clar: e galvanizata, domnule! N-a fost sa fie asa, ceea ce e o pierdere pentru noi toti, posesorii de Cee'd.
Plus ca, din fire, sunt un tip riguros si atent la afirmatii, caruia ii place sa stie realitatea si nu imaginea de marketing.....
Castigul ramane ca am lamurit un subiect de interes, ca am aflat ca Angelina mea nu va pati nimic rau dinspre interior spre exterior vreo 10 ani.
Asta pentru ca micutii oameni galbeni de foarte departe si respectatii "vecini" slovaci, stiu sa faca o masina decenta, cu tratamente si acoperiri de calitate. Eu zic ca a meritat efortul, iar noi meritam macar... o bere!
ceed
Intervin si eu chiar daca nu putem lamuri daca tabla este galvanizata sau nu .
Am incercat sa intru intr-o curte denivelata si datorita faptului ca masina era incarcata si prea joasa am sters-o de o margine betonata . Din fericire am urcat-o imediat pe o rampa si am putut sa o studiez pe dedesupt .
Am constatat ca am zgiriat-o pe o lungime de cca 30 cm dar numai pe lonjeronul dreapta .(Bine ca nu am zgiriat si indoit pragul sau toba intermediara ).
Interesant a fost ca s-a luat stratul plastifiat de protectie antifonica (acel strat cauciucat gri ) sub el se vedea clar tabla curata dar se vedea ca este tratata anticoroziv ,semanind foarte bine cu tabla galvanizata.
Am aplicat imediat citeva straturi de teroson pe zona zgiriata si chiar pe o zona mai mare pe dedesupt unde am considerat ca este posibil sa apara coroziuni ulterioare.
Ce mi s-a parut curios a fost faptul ca pe dedesupt sint suprafete foarte mari de tabla neacoperite antifonic ,mai ales in partea centrala a masinii ,chiar si in zone supuse lovirii de catre pietre. In aceste zone se vede tabla goala ,acoperita doar anticoroziv cu aspect de tabla galvanizata.(probabil de aici apare zgomotul puternic in caroserie,pe ploaie ) Zonele acoperite cu solutie antifonica sint in zona lonjeroanelor ,spre exterior ,spre partea interna a pragurilor.
Chiar si Dacia Nova pe care am studiat-o mai bine pe dedesupt este acoperita antifonic aproape total.
Am 7500 km cu ea ,si bineinteles am constatat ca este putin mai zgomotoasa acum . Cu aceasta ocazie am descoperit o sursa de zgomot.
In zona de prindere a tobei intermediare (de detenta )a esapamentului ,(flansa care este imediat sub catalizator ) se observa scapari de gaze .
La viteze mari sigur ca zgomotul este audibil .
Tot cu aceasta ocazie am observat ca pe traversa de prindere a motorului sint sudate piulite pe care se poate prinde un scut mai mare ,chiar de tabla .
Masina mea are doua scuturi mici de plastic.
Atit deocamdata ,deja este un mesaj prea lung.
Am incercat sa intru intr-o curte denivelata si datorita faptului ca masina era incarcata si prea joasa am sters-o de o margine betonata . Din fericire am urcat-o imediat pe o rampa si am putut sa o studiez pe dedesupt .
Am constatat ca am zgiriat-o pe o lungime de cca 30 cm dar numai pe lonjeronul dreapta .(Bine ca nu am zgiriat si indoit pragul sau toba intermediara ).
Interesant a fost ca s-a luat stratul plastifiat de protectie antifonica (acel strat cauciucat gri ) sub el se vedea clar tabla curata dar se vedea ca este tratata anticoroziv ,semanind foarte bine cu tabla galvanizata.
Am aplicat imediat citeva straturi de teroson pe zona zgiriata si chiar pe o zona mai mare pe dedesupt unde am considerat ca este posibil sa apara coroziuni ulterioare.
Ce mi s-a parut curios a fost faptul ca pe dedesupt sint suprafete foarte mari de tabla neacoperite antifonic ,mai ales in partea centrala a masinii ,chiar si in zone supuse lovirii de catre pietre. In aceste zone se vede tabla goala ,acoperita doar anticoroziv cu aspect de tabla galvanizata.(probabil de aici apare zgomotul puternic in caroserie,pe ploaie ) Zonele acoperite cu solutie antifonica sint in zona lonjeroanelor ,spre exterior ,spre partea interna a pragurilor.
Chiar si Dacia Nova pe care am studiat-o mai bine pe dedesupt este acoperita antifonic aproape total.
Am 7500 km cu ea ,si bineinteles am constatat ca este putin mai zgomotoasa acum . Cu aceasta ocazie am descoperit o sursa de zgomot.
In zona de prindere a tobei intermediare (de detenta )a esapamentului ,(flansa care este imediat sub catalizator ) se observa scapari de gaze .
La viteze mari sigur ca zgomotul este audibil .
Tot cu aceasta ocazie am observat ca pe traversa de prindere a motorului sint sudate piulite pe care se poate prinde un scut mai mare ,chiar de tabla .
Masina mea are doua scuturi mici de plastic.
Atit deocamdata ,deja este un mesaj prea lung.
Re: Caroserie galvanizata sau nu?
galvanizat negalvanizat, in cat timp rugineste o tabla?
pai mie mi-a lovit-o unu in parcare cu un ciocan pe plafon (in partea stanga, deasupra usii soferului pe plafon; chiar dupa banda neagra)
doua lovituri in urma carora a sarit vopseaua;
pana am rezolvat cu actele pentru casco si programat la service, dupa niste ploi, si doua saptamani a inceput sa rugineasca; un pic.
cand am ajuns la service, trecuse o luna, si avea un pic de rugina, in dreptul loviturii unde tabla era infundata cel mai mult...
o sa pun eu niste poze de la constatari...
pai mie mi-a lovit-o unu in parcare cu un ciocan pe plafon (in partea stanga, deasupra usii soferului pe plafon; chiar dupa banda neagra)
doua lovituri in urma carora a sarit vopseaua;
pana am rezolvat cu actele pentru casco si programat la service, dupa niste ploi, si doua saptamani a inceput sa rugineasca; un pic.
cand am ajuns la service, trecuse o luna, si avea un pic de rugina, in dreptul loviturii unde tabla era infundata cel mai mult...
o sa pun eu niste poze de la constatari...
kia 1.4 best / pewter beige - poze aici: http://picasaweb.google.com/catalinmarica
mercedes benz w203 2.2 elegance / Gri
mercedes benz w203 2.2 elegance / Gri
Metalul expus la aer oxideaza imediat.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups
Assumption is the mother of all fuckups
audi are caroserie galvanizata la modelul 80. e singurul care e facut ?ca lumea' si este cea mai cautat caroserie sh. Altii fac cufundari de caroserie in diferite solutii. o masina e noua doar atunci cand o cumperi, dupa se uzeaza. a mea face anul de la productie si in afara de vandalismul unora nu a avut de suferit
Kia cee'd 1,4 GSL Best - Abyss Blue superba
DJ >47k. km - 8 % _ 80% trafic de Bucuresti
Jurnal de bord
Un ingeras - si poze cu ea
DJ >47k. km - 8 % _ 80% trafic de Bucuresti
Jurnal de bord
Un ingeras - si poze cu ea