Sa-mi mai cumpar CEE'D???
Re: masina noua
referitor la casco.
La kia, daca nu ai casco , platesti pentru fiecare piesa ca la un mertzan. Cum am descoperit asta. Poi spre exemplu la ultimul incident, din vina unei incepatoare care a uitat sa mai opreasca la stop, am avut urmatoarele avarii : aripa stanga infundata, far spart, bara sau masca din fata cum i-o zice avariate, plus carenajul si toate sistemele de prindere din partea stanga fata avariate. Toate au fost inlocuite, si ghici cat au costat , aprox 7000 de ron cu tot cu manopera. deci, asta a fost ceva usor, nici nu-ti dadeai seama de accident. Dar ia sa mai pui si capota daca era sa am viteza si nu 30 KM/h, in fine. Mai am undeva in partea dreapta spate in jurul rotii o infudatura foarte foarte mica care nici nu se observa decat daca te uiti atent si e putin barbierita. M-am interesat cat m-ar costa , si ghici , aprox 700 ron, sa mor ) cik o trage , apoi o vopseste cu o vopsea speciala, cik nu exista polish pt asa ceva, deci, fa-ti casco ca eu la o masina de 13800 euro , dau in fiecare luna aprox 200 ron ( 195,5 ) ca e facuta in ron asigurarea.
gandestete de doua ori, masina e eftina si buna, dar piesele sunt super scumpe si mai bine suporta asiguratorul decat sa suporti tu . see ya
La kia, daca nu ai casco , platesti pentru fiecare piesa ca la un mertzan. Cum am descoperit asta. Poi spre exemplu la ultimul incident, din vina unei incepatoare care a uitat sa mai opreasca la stop, am avut urmatoarele avarii : aripa stanga infundata, far spart, bara sau masca din fata cum i-o zice avariate, plus carenajul si toate sistemele de prindere din partea stanga fata avariate. Toate au fost inlocuite, si ghici cat au costat , aprox 7000 de ron cu tot cu manopera. deci, asta a fost ceva usor, nici nu-ti dadeai seama de accident. Dar ia sa mai pui si capota daca era sa am viteza si nu 30 KM/h, in fine. Mai am undeva in partea dreapta spate in jurul rotii o infudatura foarte foarte mica care nici nu se observa decat daca te uiti atent si e putin barbierita. M-am interesat cat m-ar costa , si ghici , aprox 700 ron, sa mor ) cik o trage , apoi o vopseste cu o vopsea speciala, cik nu exista polish pt asa ceva, deci, fa-ti casco ca eu la o masina de 13800 euro , dau in fiecare luna aprox 200 ron ( 195,5 ) ca e facuta in ron asigurarea.
gandestete de doua ori, masina e eftina si buna, dar piesele sunt super scumpe si mai bine suporta asiguratorul decat sa suporti tu . see ya
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP ) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic
Re: masina noua
mersi de sfat da pana la urma nu fac casco lipsa de fonduri ma duc pe incredere.daca aveti ceva sfaturi care sa mi le dati despre masina le astept
Sa-mi cumpar cee'd?
De vreo luna ma tot uit si citesc diverse aspecte legate de KIA model procee'd. Imi place fff mult cum arata, varianta in 3 usi, am si fost la unul dintre dealeri sa imi fac o simulare de leasing, pt varianta Best ...ca mai mult nu pot.
Insa incep sa ma intreb daca nu mai bine as lua un WV din Ge la mana a doua?? Desi eu , femeie, fara timp pt eventuale probleme de rezolvat ca sunt si eu angajat si nicioadata nu e timp, ma gandesc ca daca s-o strica ceva acolo o las ca habar n-am ce sa-i fac oricat de mica problema ar fi.
Am avut pana acum cateva luni un Opel Corsa, era de la vechiul job, am condus-o un an, dar motor micut tare de 1.2, nu prea ma puteam baga in depasiri la drum lung.
Acum ma arde rau sa imi iau o masina si KIA parea ideala pt mine si buzunarul meu cel trist.
E frumusica rau, pt 1.4 cu 109 CP stiu ca alearga destul de binisor (imi cam place viteza), plus ca varianta Best are ceva inovatii pe ea. Ma enerveaza ca desi vreme de criza, pretul e acelasi, nu scade deloc. Nu stiu de ce toti spun ca preturile la masini noi au scazut, credeti-ma nu e asa.
11500 EUR cu TVA inclus. Unii zic ca-i scumpa, altii ca ce ...imi iau masina MAde in China? (parca-s facute in Correa, de fapt Cehia pt Ro). Toti imi zic ia-ti nemteasca, ca-i sfanta. Dar bani.... canci, sunt prea scumpe.
Deci...ce naiba fac?
Insa incep sa ma intreb daca nu mai bine as lua un WV din Ge la mana a doua?? Desi eu , femeie, fara timp pt eventuale probleme de rezolvat ca sunt si eu angajat si nicioadata nu e timp, ma gandesc ca daca s-o strica ceva acolo o las ca habar n-am ce sa-i fac oricat de mica problema ar fi.
Am avut pana acum cateva luni un Opel Corsa, era de la vechiul job, am condus-o un an, dar motor micut tare de 1.2, nu prea ma puteam baga in depasiri la drum lung.
Acum ma arde rau sa imi iau o masina si KIA parea ideala pt mine si buzunarul meu cel trist.
E frumusica rau, pt 1.4 cu 109 CP stiu ca alearga destul de binisor (imi cam place viteza), plus ca varianta Best are ceva inovatii pe ea. Ma enerveaza ca desi vreme de criza, pretul e acelasi, nu scade deloc. Nu stiu de ce toti spun ca preturile la masini noi au scazut, credeti-ma nu e asa.
11500 EUR cu TVA inclus. Unii zic ca-i scumpa, altii ca ce ...imi iau masina MAde in China? (parca-s facute in Correa, de fapt Cehia pt Ro). Toti imi zic ia-ti nemteasca, ca-i sfanta. Dar bani.... canci, sunt prea scumpe.
Deci...ce naiba fac?
Re: Chiar atatea probleme are KIA?
Auzi, nu vreau sa fiu obraznic, da,,, pe bune, eu nu as mai cumpara masina second hand nici in ruptul capului, nici nemtzii nu is cum is, si sa nu mai crezi vorbe de genu "masina a fost tinuta in garaj si spalata zilnic, si intretinuta si alte minciuni" nu lua in seama ce zice lumea (poate de invidie.,poate nu) ca masina chinezeasca si ce prostii le mai debiteaza mintea, Este o masina singura are 5 stele euro`n`cap, ieftina, si fiabila, sa nu mai vorbim de confort si restu, la banii de 11500 nu ai ce masina noua sa iti cumperi (eventual logan, in cazul in care ti se pare mai bun si mai fiabil ca si kia).
Inca nu exista nici un membru care sa se planga de probleme extraordinar de grave,Problema la kia nu e masina, ci service-ul care dupa cum zic multi forumitsti este cam slab din punct de vedere al pregatirii mecanicilor, Iti recomand cu incredere Kia si vei vedea cum multi oameni vor deveni invidiosi
Inca nu exista nici un membru care sa se planga de probleme extraordinar de grave,Problema la kia nu e masina, ci service-ul care dupa cum zic multi forumitsti este cam slab din punct de vedere al pregatirii mecanicilor, Iti recomand cu incredere Kia si vei vedea cum multi oameni vor deveni invidiosi
Nu exista asa de multe probleme la Kia. Nu mai multe ca la oricare alta marca. Singura problema mai serioasa ar fi cea de la caseta de directie, dar care intre timp a fost remediata de producator. In rest nu sunt decat mici neajunsuri, cum ar fi sunetele de la suspensia spate, ce apar la temperaturi negative, sau anumiti "greierasi" - in functie de ce drumuri strabati zilnic.
Eu m-s feri sa achizitionez un SH. Mai bine una noua si astfel, cel putin in perioada cand e in garantie, esti linistita in privinta eventualelor defecte. Reversul medaliei ar ca ca esti obligat sa faci reviziile la dealer, dar, din cate am vazut nu sunt foarte scumpe.
Legat de reduceri, nu stiu in ce masura Kia mai poata sa faca reduceri substantiale, pt. ca, inca de la lansare, toate modelele din gama Cee'd au fost vandute la preturi mult mai mici decat concurenta. Oricum versiunea Best ofera inca cel mai bun raport pret/performante/dotari de pe piata.
Bafta la cumparaturi!
PS: Spune-le "prietenilor" tai ca modelul Cee'd se produce doar in Europa.
Eu m-s feri sa achizitionez un SH. Mai bine una noua si astfel, cel putin in perioada cand e in garantie, esti linistita in privinta eventualelor defecte. Reversul medaliei ar ca ca esti obligat sa faci reviziile la dealer, dar, din cate am vazut nu sunt foarte scumpe.
Legat de reduceri, nu stiu in ce masura Kia mai poata sa faca reduceri substantiale, pt. ca, inca de la lansare, toate modelele din gama Cee'd au fost vandute la preturi mult mai mici decat concurenta. Oricum versiunea Best ofera inca cel mai bun raport pret/performante/dotari de pe piata.
Bafta la cumparaturi!
PS: Spune-le "prietenilor" tai ca modelul Cee'd se produce doar in Europa.
Last edited by frantic on 21 Feb 2009, 20:13, edited 1 time in total.
Am si eu mari emotii vis-a-vis de a-mi achizitiona o masina second hand, chiar imi si luasem gandul de la aceasta varianta.
Toti lauda masinile nemtesti in detrimentul altora.
Ma gandesc totusi ca masina noua e noua nenica, din anul 4-5 de functionare deja o masina incepe sa "scartaie" sun o forma sau alta.
Am luat la rand: Opel NU ca am avut si m-au enervat cand mi-au zis ca daca vreau raosie ma mai costa 150 EUR, daac vreau neagra vreo 300. Chiar i-am zis aluia, da-mi-o doar cu grund , nu mai vreau vopsea, m-a enervat.
La Seat au acum o oferta cu 0% dobanda sau ceva de genu', dar nu imi plac deloc. Nu imi plac, ce sa zic....punct
Frantuzesti nu vreau din principiu, au piesele f scumpe.
La un moment dat ma gandisem la varianta autohtona cu Sandero...dar e Dacie, sau sor'sa, deci NU ca idee de principiu. Cand 'oi plati ratele alea si eu condcu Sandero o sa ma zgarii pe ochi.
Deci...
Toti lauda masinile nemtesti in detrimentul altora.
Ma gandesc totusi ca masina noua e noua nenica, din anul 4-5 de functionare deja o masina incepe sa "scartaie" sun o forma sau alta.
Am luat la rand: Opel NU ca am avut si m-au enervat cand mi-au zis ca daca vreau raosie ma mai costa 150 EUR, daac vreau neagra vreo 300. Chiar i-am zis aluia, da-mi-o doar cu grund , nu mai vreau vopsea, m-a enervat.
La Seat au acum o oferta cu 0% dobanda sau ceva de genu', dar nu imi plac deloc. Nu imi plac, ce sa zic....punct
Frantuzesti nu vreau din principiu, au piesele f scumpe.
La un moment dat ma gandisem la varianta autohtona cu Sandero...dar e Dacie, sau sor'sa, deci NU ca idee de principiu. Cand 'oi plati ratele alea si eu condcu Sandero o sa ma zgarii pe ochi.
Deci...
Daca aii fii din zona te-as lasa la un drive test sa vezi si tu ce inseamna kia, oricum, e best deal la ora actuala, si 150.000 de km, sau 7 ani, nu ai treaba, totusi, alegerea iti apartine, dar nu as da kia ceed-u meu pe nici o masina second din germania.
Un amic are un C4 si altul un 307 si sincer preturile pieselor lor nu mi se par mari fata de Kia Cee'd, din contra.
O problema destul de serioasa zic eu e si aparitia mai multor oameni care se plang de rugina.
Parerea mea e sa o cumperi, e o oferta foarte buna pret/dotari/clasa.
PS: nu ai dreptate, majoritatea dealerilor lasa acum destul din pret daca te duci hotarat la ei.
Nu insa si Kia Romania
PS2: eu zic ca pe aria 'probleme' moderatorii nu prea isi fac treaba in sensul in care sunt lasate deschise 3-4 topicuri pt aceasi problema, sunt multe intrebari ale unor functionalitati normale la 'probleme' etc
Nu zic ca masina e 'bullet proof' pentru ca nu e, dar e o masina cu o fiabilitate normala.
O problema destul de serioasa zic eu e si aparitia mai multor oameni care se plang de rugina.
Parerea mea e sa o cumperi, e o oferta foarte buna pret/dotari/clasa.
PS: nu ai dreptate, majoritatea dealerilor lasa acum destul din pret daca te duci hotarat la ei.
Nu insa si Kia Romania
PS2: eu zic ca pe aria 'probleme' moderatorii nu prea isi fac treaba in sensul in care sunt lasate deschise 3-4 topicuri pt aceasi problema, sunt multe intrebari ale unor functionalitati normale la 'probleme' etc
Nu zic ca masina e 'bullet proof' pentru ca nu e, dar e o masina cu o fiabilitate normala.
Kia Cee'd 1.4 best
Despre ce dealeri vorbesti? Eu am fost marti si chiar la mai multe variante si nu e loc de reduceri sau negocieri.
Stii ceva concret?
Merci
Stii ceva concret?
Merci
Pai VW, Ford, Citroen, Renault, etc au discounturi bunicele daca te duci cu banii si le zici ce vrei.
La Dodge de exemplu cica ai discount urias, peste 5.000 euro la Avenger, vezi aici.
viewtopic.php?f=51&t=3946&p=91060&hilit=avenger#p91060
Dar de obicei discounturile nu prea se dau la nivelele de baza de echipare.
La Dodge de exemplu cica ai discount urias, peste 5.000 euro la Avenger, vezi aici.
viewtopic.php?f=51&t=3946&p=91060&hilit=avenger#p91060
Dar de obicei discounturile nu prea se dau la nivelele de baza de echipare.
Kia Cee'd 1.4 best
Aceeasi problema am avut si eu cand a venit vremea sa-mi iau masina...decizii peste decizii si idei nu mai zic...Intr-o zi m-am uitat si pe situl celor de la Kia, si am inceput sa studiez ceed'ul...(citit forumuri, intrebat prieteni i care aveau deja) si dupa o saptamana jumate am fost la dealer cu avansul Masina are acum 9 luni si aproape 17.000 km. Sunt mai mult decat multumit de ea. Consumul bun, la drum lung se intinde bine, revizia de 15000 a fost 470 lei (daca vrei un pret informativ). Ce-mi pare rau ca pe Best n-am putut sa pun scaunele incalzite (deh, fiecare cu piticul lui de pe creier).
An condus un pic si opel corsa si astra clasic. cee'd-ul trage mai bine si are si comenzile f "moi"...aproape ca nu simti ca conduci, ci te joci.
Plus garantia. Pentru orice ti se pare ca se intampla si e mai ciudat te duci la service si te rezolva.
An condus un pic si opel corsa si astra clasic. cee'd-ul trage mai bine si are si comenzile f "moi"...aproape ca nu simti ca conduci, ci te joci.
Plus garantia. Pentru orice ti se pare ca se intampla si e mai ciudat te duci la service si te rezolva.
Kia Cee'd 1.4 Best, Pewter Beige, 173.000 km @ 7 ani si 1 luna - GL 07 JHW - o vezi prin Iasi (extra: proiectoare ceata, Philips NightGuide, Midland Alan52 + Little Wil).
Sincer eu n-as zice asta, dar in finePlus garantia. Pentru orice ti se pare ca se intampla si e mai ciudat te duci la service si te rezolva.
Kia Cee'd 1.4 best
Pentru masina SH din Germania vezi site-ul mobile.de .
Nu prea mai merita masina SH din Germania pentru urmatoarele motive:
- masinile din poze nu arata toate problemele (zgirieturi, etc.)
- km multi si posibil kilometraj dat inapoi
- carte service (revizii) falsificata de cele mai multe ori
- pretul achizitei +cost transport +cazare
- taxa prima inmatriculare dubla fata de taxa calculata in vara trecuta
Avantaj Kia : masina este noua, taxa prima inmatriculare mica .
Ar fi bine sa faci si un drive test .
Oricum , iti doresc succes la cumparaturi !
Nu prea mai merita masina SH din Germania pentru urmatoarele motive:
- masinile din poze nu arata toate problemele (zgirieturi, etc.)
- km multi si posibil kilometraj dat inapoi
- carte service (revizii) falsificata de cele mai multe ori
- pretul achizitei +cost transport +cazare
- taxa prima inmatriculare dubla fata de taxa calculata in vara trecuta
Avantaj Kia : masina este noua, taxa prima inmatriculare mica .
Ar fi bine sa faci si un drive test .
Oricum , iti doresc succes la cumparaturi !
@radu : Taxa de prima inmatriculare este 0
este 0 la kia, si la toate masinile noi euro4