Demersuri pt. acceptarea propriilor consumabile la revizii

Întîlnirile clubului, activităţi (mai mult sau mai puţin organizate), pe cine am mai văzut...
Post Reply

Considerati necesar un demers la importator?

da
179
96%
nu
7
4%

Total votes: 186

sender78
Auto: Kia Ceed

Re: Demersuri pt. acceptarea propriilor consumabile la revizii

Post by sender78 »

Ce pot eu sa va asigur, ca exista prevederi chiar mai interesante decat cele cu care am inceput acum, insa cum fiecare etapa are momentul ei, pot doar sa va asigur ca acest topic este doar prima treapta catre cunoasterea si respectarea drepturilor noastre, ale consumatorilor.

In ce priveste petitia noastra, aceasta a fost primita astazi, 30 octombrie, la ora 13.41 de catre Doamna/Domnisoara Dascaleanu Cristina.

Acum vom astepta raspunsul lor, sper eu punctual.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

MAC_76
Ex-user B 79 JLN
Auto:

Post by MAC_76 »

Fratilor, mai bine va faceti voi frumusel un drum prin provincie, sa va faceti reviziile pe acolo, cred ca sunt preturi mai bune ca in Bucuresti, toti colegii mei care au masini de alta marca, ex: Opel, Audi, Bmw, se duc frate in provincie, cica sunt preturile la jumatate.

Cat e revizia le Ceed Best 1.4 benzina la Pitesti??? Vreau si eu un raspuns

Multumesc

sender78

Post by sender78 »

@B 79 JLN

Aici nu e vorba doar de preturi ci de respectarea unor drepturi ale consumatorilor de catre importator.

Unele service-uri au preturi mai mici la manopera decat altele dar asta e concurenta si aici nu ai ce face.

Dupa ce terminam cu adresa ce a fost transmisa catre importator, vom continua si cu alte drepturi foarte interesante, spun eu, mentionate de legislatie, dar, fiecare etapa isi are momentul ei.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

B 79 JLN wrote: Cat e revizia le Ceed Best 1.4 benzina la Pitesti??? Vreau si eu un raspuns

Multumesc

La Pitesti se practica preturi c-am "nesimtite" in jur de 7mil si ceva te costa o revizie de 15.000km
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

javachris
Auto:

Post by javachris »

La fel si la Craiova, revizia de 1 an(prima) a fost 680 RON. Din care 350 uleiul. Iar eu am gasit aici:

http://indeo.bizoo.ro/vanzare/228520/Ul ... -3000-5W40

Ulei sintetic cu 140 RON bidonul de 4L.

Este jaf ce practica OZ Maraton.
Cee'd 1.4 Best 109 BHP Machine Silver AKA. Sparky

sender78

Post by sender78 »

Au trecut 12 zile de cand importatorul a receptionat petitia noastra si observ ca inca nu a comunicat nimic pe aceasta tema.

Sper ca in urmatoarele 2 saptamani reprezentantii Kia RomAuto isi vor manifesta pozitia intr-un mod sau altul, cel putin din respect pentru cei 434 de semnatari.

http://www.petitieonline.ro/petitie/kia ... 74044.html
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

javachris
Auto:

Post by javachris »

Eu cred ca respectul importatorului si al reprezentantelor pentru clienti s-au vazut de cand au adus masinile platite intregral, cu banu jos, cu intarzieri de saptamani si in unele cazuri chiar luni de zile. Acelasi respect care se observa si atunci cand umfla preturile la orice consumabil de parca noi am fi handicapati si nu am sti sa cautam pe net un pret.

Eu unu nu mi-am primit nici pana acum cardul KAR desi acum un an m-a sunat un domn de la Bucuresti de la Romauto sa imi spuna ca este pe drum cardul meu si va ajunge in 2 zile. Dupa un an acest card inca nu a ajuns.

Tot respect emana si mecanicul care s-a urcat in masina mea sa o bage la revizie. Respect imbibat cu vaselina si ulei. Si cand am urlat la el, am crezut ca pica pe jos. Daca nu aveam inspiratia sa stau sa vad cand imi baga masina la revizie, azi aveam si eu pe haine si in masina urme din vaselina si uleiul omului.

Asa ca... PLEASE!! Respect nu o sa vedeti nici de la Romauto, care ar trebui sa fie reprezentantul oficial in Romania al Kia. Cand am sunat sa intreb si eu unde este masina mea care trebuia sa vina cu o saptamana in urma am primit urmatoarele raspunsuri:
1) Showroom OZ Maraton Craiova - "Masina dvs doar ce s-a fabricat si azi a fost urcata pe trailer cu destinatia Romania"
2) Service OZ Maraton Craiova - "Nu stim unde e masina, probabil a intrat in tara, nu suntem siguri, noua aici pe calculator ne apare 'In tranzit'"
3) Romauto Bucuresti - "Nu stim noi dom'le unde e masina dvs. Intrebatii pe aia de la care ati cumparat-o"

Niste raspunsuri foarte coerente si pline de respect.

iulian2007
PFR
Auto:

Post by iulian2007 »

@javachris
ceea ce aud de la tine ma surprinde. de ce zic asta? pt ca nu demult aveam ceva "prieteni" care ii ridicau in slavi pe cei de la Oz, si atunci cand eu ziceam ca e nesimtire sa dai reduceri de zeci de lei , sau poate chiar sute, la unele piese/consumabile, dar sa taxezi niste lavete nenorocite cu cativa banuti, au sarit ca arsi unii. raman la aceeasi apreciere vis-a-vis de lavetele facturate de service-uri

scuze de off topic
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI

facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila

http://polishbraila.blogspot.com/

javachris
Auto:

Post by javachris »

@iulian2007
Cei de la OZ Marton au fost nesimtiti cu mine de la inceput. Au avut tupeul sa imi ceara 180 RON pe presuri de cauciuc de la ei, care miroseau ingrozitor, si pe care in Real le gaseai la 35 RON. Bineinteles ca pe factura(de pregatire vanzare) nu era nimic detaliat, asa ca am cerut detalii, si avand in vedere ca ma asteptam la asa nesimtire, am venit cu presurile mele stil mocheta, sintetice. Au fost parca jigniti ca au gasit pe unul care nu vroia sa ia tzeapa.

Aaa, si uitasem... In ziua in care mi-a venit masina am sunat dimineata la ei, si i-am intrebat de seria masinii. Au zis ca a venit, dar nici nu stiau ca vorbesc cu clientul, ei credeau ca i-a sunat papagalul de la showroom. Si cand le-am zis ca vin sa o iau, au inceput cu chestii de genul: "Asteptati sa va sune dealerul". Sa astept eu pe banii mei sa ma sune un papagal care nu s-a sinchisit sa dea un tel sau un mail cand a venit seria de la sasiu? In nici un caz. Am fost in 10 min la ei si le-am spus ca eu fara masina nu plec de acolo. Si mai avea unu tupeul sa spuna ca daca eram clientul lui imi dadea masina peste 3 zile, de era sa mor cu el de gat acolo. Avand in vedere ca am inceput sa fac circ acolo cu potentialii clienti, a venit pana si seful service-ului sa ma asigure ca in maxim o ora imi da masina.

Nu inghititi rahaturi de la nici un dealer, nu trebuie sa faca ei ce vor pe banii vostrii.

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

javachris wrote:@iulian2007
Nu inghititi rahaturi de la nici un dealer, nu trebuie sa faca ei ce vor pe banii vostrii.
Din pacate nu avem ce face pentru ca trebuie sa facem reviziile la ei. Iar unii nu te lasa cu piesele tale nici mort copt.

Tocmai de aia eu am decis sa renunt la garantie. Ca sa nu mai plec de acolo cu sentimentul ca am fost furat...

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

imi pare rau ca vrei sa recurgi la aceasta metoda....nu e o solutie....gandeste-te ca poate peste 4 ani vrei sa o vinzi....ce o sa ii spui cumparatorului....stii eu am renuntat la garantie...nu e o solutie.....daca poti cand o sa faci revizia urmatoare .....fa un drum la braila....si poti face aici revizia cu consumabilele tale.....sau te pot ajuta sa cumperi consumabile originale la preturi mult mai mici.....ramanand sa platesti doar manopera....asta e ....asta chiar trebuie platita....DAR NU RENUNTA LA GARANTIE [-X [-X .....mai gandeste-te......
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

patton
Auto:

Post by patton »

@edddie_m, nu cred ca e o solutie prea buna sa renunti la garantie. la cat costa piesele ... daca ai ghinionul sa pice ceva ... te costa cat 10 revizii.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

sender78

Post by sender78 »

Nu recomand renuntarea la garantie, iar daca un service va refuza piesele puteti chiar voi sa faceti apel la protectia consumatorului si sa le spuneti ce scrie in petitie.

Mai sunt 2 saptamani in care asteptam o rezolvare amiabila a situatiei actuale, printr-un raspuns al importatorului.

Daca nu vor avea decenta sa ne transmita opinia, atunci vom trece la pasul 2 si anume sesizarea institutiilor statului.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

dulaul
Auto:

Post by dulaul »

edddie_m wrote:
javachris wrote:@iulian2007
Din pacate nu avem ce face pentru ca trebuie sa facem reviziile la ei. Iar unii nu te lasa cu piesele tale nici mort copt.

Tocmai de aia eu am decis sa renunt la garantie. Ca sa nu mai plec de acolo cu sentimentul ca am fost furat...
@edddie_m ceva se intampla cu tine, sincer ... sunt o caruta de dealeri care accepta acest lucru si numai daca ai pomenit de OPC !
Ai "starnit" un taifun care se pare ca va da rezultate reale iar meritul il are @sender78 pentru finalizarea acestui demers, iar acum tu spui ca renunti la garantie, te si contrazici, iti faci rau si tie prin aceasta renuntare mai ales ca nu ai bunul simt sa astepti raspunsul ofical al KRA (Kia Rom Auto) si toate acestea dupa ce ai aruncat cu mult noroi. Sa nu mai spun ca si pe celalalt forum ai creat si acolo o intreaga nebunie prin faptul ca ai aruncat o pastila si nu ai raspuns in timp util la intrebarile care ti se puneau... Ai bunul simt si abtine-te sa mai bagi vreun post pe aceasta tema a consumabilelor pana apare raspunsul oficial. Nu am nimic cu tine personal pentru ca nu te cunosc, dar e revoltator modul tau de a trata aceasta problema ...
Iar ca sa-ti fie clar ca nu am nimic cu tine iti spun ca am semnat acea petitie si sunt de acord cu acest lucru pentru ca e o cerere fireasca, stipulata prin lege, adica vor sau nu service-urile, concurenta va face ordine, deoarece vor fi destule service-uri care vor accepta consumabilele clientului ramand sa factureze doar manopera, cel putin pentru persoanele care doresc acest lucru.

dulaul
Kia Cee'd 1.6 GSL City, isg, GPL,Pewter Beige
Poze
Jurnal de bord Image

Image

javachris
Auto:

Post by javachris »

@dulaul
Nu cred ca e frumos sa ii zici omului ca nu are bunul simt sa astepte raspunsul Kia Romauto, mai ales daca nu are incotro si tre sa faca revizia(kilometrii sau s-a facut anul). Cu acea afirmatie dai dovada de ignoranta. Nu toata lumea are timp sa stea sa raspunda la posturi pe forum, si nu toata lumea isi da seama ce reactie poate starni un simplu post.

@edddie_m
Nu cred ca e o solutie sa renunti. Dupa parerea mea ai mai multe alternative.
1) Te duci in showroom (nu in service) si le faci scandal de fata cu potentialii clienti. Asta ii va durea cel mai tare. Daca strigi in gura mare ca nu te lasa cu consumabilele tale si ca au preturi nesimtite la revizii, garantat o sa isi revina. Ai putea sa ii si intrebi ce scrie in legile mentionate in petitie, si eventual sa ii filmezi cu telefonul cand iti zic ca nu te lasa cu consumabilele tale. Dupa cum spuneam, eu mi-am luat masina in ziua in care a venit pentru ca am sarit cu gura pe ei si le-am facut scandal.

2) Apelezi la OPC, si te duci cu un inspector de acolo la dealer. Garantat vei rezolva. De asemenea te sfatuiesc sa filmezi toata conversatia lor.

Acesti nenorociti de dealeri se sperie tare rau cand e vorba de filmat. Si nu iti pot impune sa nu filmezi la ei in showroom deoarece esti client si esti legat de ei printr-un contract de garantie.

Gandeste-te ca ai dat niste bani pe masina asta si nu lasa pe altii sa isi bata joc de banii tai. Si nu iti bate nici tu joc renuntand la garantie.

Pentru mine, diferenta intre Fiat bravo si Kia Cee'd a facut-o garantia. Daca nu aveam 7 ani garantie probabil ca acum ma plimbam cu Bravo nu cu Cee'd.

Post Reply

Return to “Întâlniri şi activităţi”