Politia locala

Norme legale care ne afectează, unde ne facem asigurările, de unde credit, radare, gropi...
Post Reply
Dennis
Ghost
Posts: 676
Joined: 30 May 2007, 11:51
Auto:
Location: Bucuresti

Politia locala

Post by Dennis » 20 May 2012, 14:57

Initiez acest topic in urma unei intamplari petrecute ieri in Giurgiu, personajele principale fiind eu si un vajnic agent de Politie locala rutiera (asa scrie pe spatelel lui).

Cei care cunosc piata centrala din Giurgiu stiu ca locul este o varza totala dpdv al circulatiei si parcarilor.Mai nou cei insarcinati cu supravegherea traficului sunt cei de la Politia locala rutiera (hell yeah!!).Acum sa va explic si cine sunt aceste personaje:fostii gardieni publici, oameni care au cam cate clase are si trenul.Iata ca societatea i-a imbracat in uniforme de politie si le-a dat ceva de facut.
Bun...ieri dupa amiaza pe o ploaie sanatoasa opresc in respectiva piata in fata unei cofetarii.Sotia sare din masina si intra in cofetarie , timp in care pun constiincios avariile si ma pregatesc pentru o stationare de cateva minute.Nu incurcam traficul (destul de slab la ora aia) dar recunosc ca eram in raza indicatorului care interzicea oprirea.Vis-a-vis de mine (eram in zona de sens unic) erau parcate vreo 5 masini de asemenea pe interzis, fara a avea avarii puse si fara sa fie cineva inauntru.In fata mea la cativa metri stationa o rabla de Audi cu nr. de Bulgaria.Totul a fost ok pana a aparut omul legii! Masiv, intransigent - a aruncat o privire de ansamblu asupra locului si a identificat imediat contravenientul! Eu, fireste - pt. ca celelalte masini nu aveau stapanii in ele.
A venit la mine, s-a prezentat si mi-a cerut actele.In timp ce i le intindeam am facut precizarea ca nu voi stationa mult si i-am spus si motivul opririi.Omul a fost de neinduplecat: stationare la mai putin de 25m de trecerea de pietoni si in raza indicatorului de stationare interzisa.I-am replicat prin faptul ca toate celelalte masini stationau de mai mult timp acolo fara sa le deranjeze nimeni.Nimic! A scos aparatul foto, a facut o poza masinii si mi-a spus sa-l urmez la masina lui pentru a mi se aplica amenda (intre timp se intorsese si sotia mea).
Ok, hai dupa el.Ajuns la masina, s-a urcat si (cred) a inceput sa lucreze la procesul-verbal.Acum sa va spun ce era in jur : acelasi indicator de stationare interzisa plus semn de ridicare a masinilor sub care tronau 3 masini (un taximetrist cu un papuc si alti 2 vanzatori de prin piata).In masina de politie mai era un politist care nu avea nici o reactie.A mai oprit in zona o masina de politie din care au coborat 3 agenti care s-au bagat sub o copertina si au inceput sa sparga seminte.A mai trecut un Logan break de politie care nu a oprit sa-i ia la intrebari pe cei care stationau bine-merci acolo.
Sotia mea s-a dus la masina lor sa intrebe de ce nu amendeaza si alti oameni care nu aveau nici o apasare in a incalca legea.I s-a replicat sententios de catre omul legii ca "el nu e Superman sa amendeze pe toata lumea odata".Cand i s-a replicat ca mai are un coleg langa el si alti 3 care mananca seminte la umbra a raspuns ca nu il invata nimeni sa-si faca meseria!
Dupa mai bine de 20 de minute s-a dat jos tacticos si a venit la mine cu un proces verbal de 3 randuri.Va dati seama: i-au trebuit 20 de minute sa scrie 3 randuri!!!!
L-am intrebat de ce nu il amendeaza pe taximentristul cu papucul (care statea langa masina si se amuza copios la auzul cuvantului amenda) si mi-a raspuns ceva de genul :respecta ca sa fii respectat! Halucinant! L-am intrebat daca ia spaga de la ei si s-a cam schimbat la fata...
M-a intrebat daca am obiectii si i-am spus sa-mi dea PV-ul sa scriu ce am de obiectat.Imediat a tras concluzia ca nu vreau sa semnez.Evident ca nu am semnat si mi-a promis ca il voi primi acasa prin posta insotit de poza masinii.I-am replicat si eu ca nu am nevoie de hartie igienica asa ca-l poate tine ca amintire, m-am suit in masina si am plecat.
In tot acest timp ceilalti trei agenti de politie spargeau seminte si se uitau la noi iar colegul de echipa al acestui imbecil plecase sa-si ia tigari (probabil).Masinile parcate interzi stateau bine-merci si cred ca si acum stau tot acolo fara a primi macar avertisment.

Inainte ca diversi colegi de forum crescuti in spiritul legii sa ma atace furibund fac precizarea ca recunosc greseala de a fi stationat in loc interzis si ca as fi semnat PV-ul fara comentarii in cazul in care toti cei aflati in situatia mea erau sanctionati sau macar invitati sa plece din locul in care au parcat!Dar in momentul in care esti luat de prost de catre un neica-nimeni care habar nu are pe ce lume se afla parca nu-ti arde sa mai fii civilizat!
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI

xp
Posts: 844
Joined: 18 May 2008, 17:47
Auto: kia ceed 1.4 best 2008
Location: Braila

Re: Politia locala

Post by xp » 20 May 2012, 16:34

Asteapta pv-ul acasa si faci contestatie , leagat de modul de intocmire. Pv-ul trebuie sa respecte og 2/2001 .Verifica daca intr- adevar indicatorul "actiona" unde erai tu.Erai in fata lui sau in spatele lui ? Avea aditional sub el ? Cere la primarie daca indicatorul s-a montat cu acordul politiei rutiere ?Sa inaiteze adresa prin care politia rutiera isi da acordul pentru instalarea indicatorului respectiv. Ce martor a pus agentul care sa confirme prin semnatura , ca tu ai refuzat sa semnezi?S-ar putea sa ai ghinionul ca pv-ul sa nu-ti fie trimis prin posta si sa te trezesti ca ai de plata cand vei merge la finante .
-Kia Ceed-1.4-BEST-so red-75.000 km

User avatar
Ogy
Cel mai ghinionist!
Posts: 4860
Joined: 29 Feb 2008, 16:06
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Politia locala

Post by Ogy » 21 May 2012, 00:03

Inainte de a te intreba de ce aia erau stationati/parcati acolo, trebuie sa te intrebi daca opreste o masina de politie de frontiera/locala/rutiera etc daca ai "spate" (spaga, cuvinte, rude, tupeu). Pentru ca daca nu ai nimic din toate astea, NU OPRI =>amenda
Nu inteleg cu ce te ajuta pe tine daca altii din zona iti urmau exemplul negativ sau tu pe al lor?!
Bine ca nu s-au aruncat ceilalti in fantana...
Aia intradevar au fost magari si tot ce consideri tu acolo dar pe viitor o sa previ acest lucru sa se mai intample parcand/stationand intr-un loc unde este permis!
In speranta ca ai inteles acest mesaj, te las cu ganduri bune!
Garajul meu
Jurnal de bord
Participantul cu numarul 100 din coloana.
Nu exista bancnote romanesti, pe care sa scrie RON. Noi avem doar LEI!!!

nedan
Posts: 138
Joined: 07 Jun 2011, 18:20
Auto:

Re: Politia locala

Post by nedan » 21 May 2012, 08:13

Vorba aia: "Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita".

Asta e, treci peste, ca iti faci nervi degeaba.
Sportage III 1.7DSL 2011

Dennis
Ghost
Posts: 676
Joined: 30 May 2007, 11:51
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Politia locala

Post by Dennis » 21 May 2012, 09:54

@Ogy, tocmai pentru a evita astfel de discutii am scris in postul meu ca imi recunosc greseala.De asemenea nu incurajez institutia "spagii" sau orice fel de cumetrie care sa-ti permita sa faci tot ce te taie capul.Dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu modul discriminatoriu de a aplica legea.Conduc de vreo 16 ani si am "in roti" sute de mii de kilometri parcursi in litera legii (nu ma intrec cu nimeni pe sosele, nu depasesc aiurea,nu blochez intersectii,etc.).Daca asta inseamna ca sunt doar un fraier fara "spate" inseamna ca trebuie sa-mi largesc cercul de cunostinte printre oamenii legii iar acest fapt ma va ajuta sa scap fara sanctiuni de-acum incolo.
Repet: am stationat timp de cateva minute avand avariile pornite intr-o zona in care nu deranjam pe nimeni! Cati dintre voi nu au procedat macar o data asa? Iar din cate stiu eu Politia -pana la a te amenda- mai are la indemana si avertismentul verbal sau scris!
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI

sender78
Posts: 857
Joined: 10 Dec 2008, 12:39
Auto: Kia Ceed
Location: Bucuresti

Re: Politia locala

Post by sender78 » 21 May 2012, 11:05

Solutia ta, avand in vedere faptul ca acel politist ar trebui initial sa previna si apoi sa sanctioneze, se numeste plangere contraventionala.

Pe langa alte aspecte de ordin juridic pe care nu ma avant sa le mentionez pt ca nu am vazut cum a scris PV-ul in discutie, propunerea mea este ca acea plangere contraventionala sa fie alcatuita din doua parti, una prin care in principal vei solicita anularea PV-ului pentru motive asupra carora nu pot sa ma pronunta acum, si in subsidiar vei cere preschimbarea amenzii cu avertismentul si in consecinta restituirea banilor pe care eventual ii platesti pana atunci (amenda).

Pentru partea cu in subsidiar poti sa notezi urmatoarele :

In subsidiar, solicit Onoratei instante inlocuirea sanctiunii aplicate subsemnatului cu masura avertismentului.
Subsemnatul, am avut o conduita corecta pana in prezent, astfel ca mi se poate aplica o sanctiune mai usoara, in speta avertismentul. Chiar si textul legal – art. 21 alin. (3), din O.G. 2/2001, impune obligativitatea aplicarii unei sanctiuni proportionale cu “gradul de pericol social al faptei savarsite, tinandu-se seama de imprejurarile in care a fost savarsita fapta, de modul si mijloacele de savarsire a acesteia, de scopul urmarit, de urmarea produsa, precum si de circumstantele personale ale contravenientului si de celelalte date inscrise in procesul-verbal”.
Astfel, avand in vedere lipsa de pericol social a faptei, lipsa consecintelor negative in urma faptei (nu s-a produs nici un accident, nu au existat vatamari ale unor persoane sau prejudicii materiale), precum si circumstantele personale ale contravenientului (buna conduita a subsemnatului), se impune inlocuirea sanctiunii aplicate cu masura avertismentului, masura aplicabila, in conformitate cu dispozitiile art. 7, OG 2/2001 chiar si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune.
Pentru acestea, va solicit respectuos sa inlocuiti sanctiunea aplicata subsemnatului cu masura avertismentului (de aici incolo doar daca ai achitat amenda, daca nu o lasi deoparte) si, pe cale de consecinta, sa dispuneti obligarea paratului la repararea prejudiciului material cauzat subsemnatului, constand in amenda de amenda de ……………….. RON achitata trezoreria statului.
In drept, invoc dispozitiile O.G. nr. 2/2001, dispozitiile O.U.G. nr. 195/2002, precum si HG 1391/2006.
In dovedire, solicit proba cu inscrisuri.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey


Image

quelloo
Posts: 3830
Joined: 22 Oct 2008, 21:51
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Location: Bucuresti - Titan

Re: Politia locala

Post by quelloo » 21 May 2012, 11:24

si cu suprazelosul ala nesimtit cum ar trebui pus la punct?

PS: Dennis, cred ca putea-i sa-i zici ca ai oprit sa verifici ceva la masina crezand ca ai o defectiune...
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Dennis
Ghost
Posts: 676
Joined: 30 May 2007, 11:51
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Politia locala

Post by Dennis » 21 May 2012, 13:46

@sender, multumesc pentru sfaturile juridice.Astept sa primesc hartia prin posta sa vedem ce-a scris aiuritul ala.Nu stiu ce-as putea face acum, avand in vedere ca nu i-am retinut nici macar numele (in schimb am o poza cu numarul masinii lor).Poate mai vorbim pe baza actului respectiv.Oricum nu am de gand sa platesc nimic acum.

@queloo, n-am vrut sa fiu magar...i-am explicat motivul si durata stationarii.Omul probabil trebuia sa dea si el o amenda pe zi unui fraier si am cazut in plasa lui.
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI

sender78
Posts: 857
Joined: 10 Dec 2008, 12:39
Auto: Kia Ceed
Location: Bucuresti

Re: Politia locala

Post by sender78 » 21 May 2012, 14:39

Numele agentului trebuie sa fie scris pe procesul verbal altfel este nul.

Cand primesti pv-ul acasa da-mi un mesaj si vb atunci.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey


Image

Post Reply

Return to “Legislaţie, asigurări, banci, info trafic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests