Uniformizare B/M

Norme legale care ne afectează, unde ne facem asigurările, de unde credit, radare, gropi...
Post Reply
eugenflorinmanea
Posts: 2761
Joined: 25 Aug 2008, 20:23
Auto: Saab 9-5 Aero
Location: Bucuresti
Contact:

Uniformizare B/M

Post by eugenflorinmanea » 24 Sep 2017, 18:52

Dragi colegi de trafic,
Va redau mai jos o schimbare in legislatia RCA care pe mine ma avantajeaza mult la buzunar- uniformizarea clasei B/M:
1. Prevederi legale cu privire la uniformizarea clasei B/M pentru PF

Art. 32 din Norma ASF 20/2017 prevede :
(4) In situatia in care un asigurat persoana fizica detine mai multe vehicule, asiguratul beneficiaza de aceeasi clasa a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele; la data intrarii in vigoare a prezentei norme, reinnoirea contractului de asigurare incheiat de catre persoanele fizice care detin mai multe vehicule se incadreaza in cea mai favorabila clasa de bonus-malus corespunzatoare istoricului de daunalitate al asiguratului.
Uniformizarea clasei B/M este procesul de modificare manuala a clasei B/M aplicabil persoanelor fizice ce detin mai multe clase B/M in vederea incadrarii la cea mai favorabila dintre clasele B/M detinute atunci cand aceasta nu se stabileste automat de catre sistem.
Exemplu : prespunand ca aceeasi persoana fizica detine doua vehicule, unul cu clasa B/M B0 si celalalt cu clasa B/M B8, inseamna ca atunci cand va incheia asigurarea RCA pentru vehiculul cu clasa B/M B0 va putea solicita ca tariful de prima sa se calculeze cu clasa B/M B8 pe care o detine la celalalt vehicul. In exemplul dat beneficiul obtinut in urma uniformizarii este de reducere a tarifului de prima pentru vehiculul cu clasa B/M B0 cu 50%.

Drumuri faine!
SAAB 9-5

Post Reply

Return to “Legislaţie, asigurări, banci, info trafic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest