[Tutorial]Schimbare becuri faţă

Cum se rezolvă diverse probleme

Moderator: BAU

Locked
User avatar
tipitip
Admin
Posts: 1463
Joined: 04 May 2007, 16:25
Auto:
Location: Bucureşti
Contact:

[Tutorial]Schimbare becuri fa?

Post by tipitip » 10 Feb 2008, 16:03

Faz? scurt? H7, faz? lung? H1, pozi?ii W5W (vezi www.pal-guide.com)
GeorgeC wrote:OK...mi-au ajuns si mie becurile azi si chiar am reusit sa le si schimb.

Cele vechi sunt tot philips pe faza scurta, osram pe faza lunga si pe cele de pozitie nu am vazut sa scrie ceva. Diferenta pe faza scurta compenseaza banii dati pe becuri. Nu lumineaza la distanta mai mare decat cele vechi dar o fac mult mai intens. Lumina parca e mai "de calitate", e mai alba, si ajungi sa vezi mai multe detalii ale drumului. La faza lunga bat mai departe si e o lumina mai alba ca la cele vechi. La pozitie toata frumusetea este lumina alba nu galbuie...e doar de design dar merita.

Cat despre schimbatul becurilor, a durat cam 1 ora si am facut toata operatiunea in parcare (faza scurta + faza lunga + pozitii). Pe scurt procedura e urmatoare :

- Faza lunga si pozitie : se da jos capacul care acopera incinta pozitiei si a fazei lungi prin desurubare, faza lunga e in mijlocul incintei, iar pozitia mai jos. Pentru a schimba becul la faza lunga se scoate prima data mufa din bec, iar ulterior se desprinde clema care tine becul. Inainte de a pune becul fazei lungi la loc e recomandabil sa schimbati becul pozitiei deoarece daca puneti becul la loc nu mai aveti loc sa trageti de soclul care tine becul pt. pozitie. (pt. cei cu degete groase va fi dificil la pozitie).
- Faza scurta : din nou a fost foarte simplu. Luati cheia de 10 din setul de scule din portbagaj si desurubati cele 2 suruburi de la vasul ce tine antigelul. Acesta il puneti un pic mai sus, asa facunduva loc sa desfaceti capacul incintei fazei scurte (tot prin rotire). Ajunsi la acea incinta operatiunea e identica cu cea de la faza lunga (scoteti mufa de alimentare din bec si ulterior desprindeti clema ce tine becul). ASTA E PENTRU PARTEA STANGA . Pentru partea dreapta trebuie sa desurubati bornele de la baterie, surubul ce tine bateria de mai josul ei si sa dati bateria jos. Dupa care operatiunea este identica cu partea stanga.

NU are rost sa mergeti la service pentru aceaste operatii, e simplu, va trebuie un pic de timp si curaj.
Mul?umim GeorgeC!
Pentru orice informaţie legată de forum clubkia@clubkia.ro
Pentru oferte pentru membri click aici

User avatar
tipitip
Admin
Posts: 1463
Joined: 04 May 2007, 16:25
Auto:
Location: Bucureşti
Contact:

Post by tipitip » 28 Feb 2008, 10:58

aDe wrote:Cee`D`ul meu este DIESEL, astfel sub capota sunt putin diferit aranjate "componentele blocului motor". In partea din stanga, cand am incercat sa schimb becul pt. faza scurta, nu se afla cutia cu antigel, ci cutia cu sigurante, iar la diesel aceasta trebuie scoasa din cele doua cleme (una in partea din spate si una in partea laterala stanga), ca mai apoi sa se poata ajunge usor la farul sus mentionat.
De asemenea, in partea dreapta, tot pt. a schimba becul pt faza scurta, am reusit sa schimb becul fara a fi nevoit sa dau jos bateria (depinde cat de groasa e mana care se introduce, dar cu putina chinuiala merge :) ).
Mul?umim aDe!
Pentru orice informaţie legată de forum clubkia@clubkia.ro
Pentru oferte pentru membri click aici

Locked

Return to “Tips & Tricks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest