Decizie jante

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Alexcl
Auto: Sportage 1.6 T-GDI DCT GT-Line

Decizie jante

Post by Alexcl »

Salutare,

In sfarsit am reusit sa dau comanda ( cu livrare din stoc ) pentru viitoare mea masinuta - Sportage 1.6 tgdi AWD DCT GT Line - Silver

Am o mare dilema insa in ceea ce priveste jantele: desi imi place mult cum arata cu jantele de 19", nu sunt convins daca sa raman cu ele sau sa le schimb cu unele de 17" ( am aceasta optiune de la dealer, care a binevoit sa ma ajute cu aceasta schimbare, prin vanzarea lor ).

Asadar intrebarea mea, in special pentru colegii care umbla cu jantele de 19" vara si au alte jante pentru iarna ( poate chiar cele pe 17" originale ): ce diferente ati sesizat umbland cu jantele de 17" ? Consum mai mic / confort mai bun / etc.

Multumesc.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT AWD GT-Line Sparkling Silver
Lavete auto si lavete de microfibra

m4rius
Auto: Sportage2019 1.6 T-GDI GT Line

Re: Decizie jante

Post by m4rius »

Salut,
Eu am jante de 19 vara si jante de 17 iarna, singura diferenata observata imediat a fost volanul pare putin mai tare cu cele de vara. In rest nu am vazut mare diferenta la consum (e drept ca nici nu stau cu ochi pe el) sau la confort. Mare importanta este sa ai presiunea recomandata.

Spor
Kia Sportage 2019 (1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE Red)

criminus
Auto: Sportage 1.6TGDI GT-Line

Post by criminus »

Si eu am 19 vara si 17 iarna, diferenta majora observata de mine este la confort, cele de 17 amortizeaza muuuult mai bine drumurile noastre decat cele de 19. La consum nu am bagat de seama inca vreo schimbare dar acolo sunt si mult mai multi factori care pot influenta deci nu stiu cat de relevant ar fi.
Kia Sportage, GT-Line, 1.6T-GDI, AWD, DCT7, Sparkling Silver

Flavyus
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT

Post by Flavyus »

E pacat de masina aia GT Line sa ii amputezi jantele de 19. Fac parte din imaginea usor sportiva. Eu ma bucur intens de ele dar merg mult extraurban.
In afara de costul anvelopelor, ce te-ar deranja ? banuiesc ca nu ai luat-o pt offroad.

sato123
Auto: Sportage 1.6 T-GDI AWD Style

Post by sato123 »

Cu 19 e mai stabila si poti sa fii ceva mai curajos in curbe.

SaboToro
Auto: Sportage GT-Line 1.6T-GDI 7DCT

Post by SaboToro »

Salut,
Putin off-topic: unde ai gasit masina in stoc?
My Next: Kia Sportage GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 - New Infra Red - since 02.07.2018
My Ex: Kia cee'd 1.6 CRDi Kompass - Blue Dynamic - 29.11.2007-29.05.2018

alinm93
Auto: Kia Sportage 1.6 gdi 4x2

Post by alinm93 »

SaboToro, eu ieri am luat mașina de la AutoKino Brașov, din vorbă în vorbă mi-a zis ca a cedat un Sportage GT-Line către Img Jilava. Încerca să vb dacă mai au pe stoc( sa nu fie rezervata)
Kia Sportage 1.6 gdi style - Deluxe White - 2018

gabrielo
Auto: GJ-09-BBY

Post by gabrielo »

Salut ,am achizitionat un sportage lll 2012 acum 2 zile si este incaltata cu anvelope si jante originale KIA pe 18 de vara dar in carte are trecut 16 si 17 ,mai are un rand de jante cu anvelope de 17 ptr iarna .Imi place cum arata acum cu cele de 18 dar stiu ca nu este legal .Eu spre linistea mea as vrea sa le schimb cu unele de 17 pentru ca stiu ca nu este ok sa umblu cu ele iar ca sa merg la RAR nu prea as vrea pentru ca este aglomeratie si rand de asteptare plus ca cine stie ce motive mai invoca cei de acolo etc.Sunt Sportage-uri care au in carte trecut 18'' ? Am sanse sa le schimb ?
Multumesc!

andrei.toncu
Auto: Kia Sportage

Post by andrei.toncu »

Salut! Da, eu am trecute 18 in carte, asa am cumparat masina, nu noua.

gabrielo

Post by gabrielo »

Buna ,este cineva pe aici care are jante originale KIA de 17'' cu cauciucuri de vara si doreste sa le schimbe cu jante tot originale aliaj Kia dar pe 18''echipate cu anvelope Hankook ? Eu le am pe o Sportage !!!!
Multumesc!

salupy
Auto: KIA Sportage

Post by salupy »

Salut. Eu am un Sportage 2017 cu jante de 17. As vrea sa vad ce model sunt ale tale

gabrielo

Post by gabrielo »

Buna Salupy ,o sa le fac poze !!!!

B575DAG
Auto: Sportage 1.7 DSL

Post by B575DAG »

Dacă vrei să vinzi jantele de 19 anunta-ne ... Le-aș cumpără eu ...Sau eventual schimb cu cele de 17 ale mele (2016) cu Continental stock același an
Kia Sportage 1.7 DSL Style

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

As vinde eu rotile de 19 (model prefacelift). De ce n-ai zis mai devreme? :) Am comandat deja jante de 17.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

anveloshop1
Auto: Kia Sorento

Post by anveloshop1 »

Diferentele variaza foarte mult in functie de masina si tipul de janta. Sunt jante de 19 ultra-usoare care au aceeasi greutate precum un set de jante pe 17 clasic, prin urmare performanta nu este afectata major intr-un caz de genul. In cazurile generale, jantele de 19 sunt mai grele si necesita mai multa putere pentru a pune in miscare sau stopa complet. Masina va avea alta pozitie pe viraje si in timpul accelerarii sau a franarilor bruste, fiind un volum mai ridicat al jantei care trebuie oprit/pus in miscare. De asemenea, confortul depinde si de balonul pe care il au anvelopele sau tipul de anvelope. Daca pe ambele avei inaltimea de 45 la anvelope, nu veti simti o diferenta semnificativa, socul primit de janta fiind cam la fel. De obicei insa, modelele de r19 de pneuri sunt si RunFlat, prin urmare mai tari, de aceea posibil sa simtiti o rigiditate sporita.

Daca doriti sa obtineti un efect estetic, jantele de 19 sunt mai pronuntate si vor schimba aspectul masinii, daca doriti insa o sportivitate mai ridicata, un R17 este o alegere inteleapta pentru drumurile din Romania.

Post Reply

Return to “Generalităţi”