Senzori de presiune - TPMS

Forum cu de toate despre Kia Sportage

Moderators: BAU, Nesta3

Post Reply
alkool
Posts: 26
Joined: 26 Sep 2017, 21:57
Auto: 1.6 T-GDI 6MT AWD Style Infra
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by alkool » 08 Nov 2017, 12:21

Ieri au venit senzorii din Slovacia de la "prietenul" nostru korienok179 si aseara i-am si montat. Au fost recunoscuti dupa aproximativ un kilometru. Desi la vulcanizare imi arata 2.4 bari, senzorii arata 2.5 la rece si 2.6 cand se mai incazesc rotile. Nu ma deranjeaza.

User avatar
FlorinHM
Posts: 186
Joined: 23 Jun 2017, 16:05
Auto: 1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine Infra
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by FlorinHM » 08 Nov 2017, 12:27

alkool wrote:
08 Nov 2017, 12:21
...aseara i-am si montat. Au fost recunoscuti dupa aproximativ un kilometru. Desi la vulcanizare imi arata 2.4 bari, senzorii arata 2.5 la rece si 2.6 cand se mai incazesc rotile. Nu ma deranjeaza.
Poti te rog sa imi spui la ce vulcanizare ai mers? Autosoft sunt full, altii de unde am luat anvelopele sunt full, si vreau si eu rapid, si bine (adica cu responsabilitate - sa nu atinga noile jante, sa nu strice senzorii, sa echilibreze bine rotile, s.a). Thx
1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine + optionale, New Infra Red 2017
Born to Dare, Made to WOW

alkool
Posts: 26
Joined: 26 Sep 2017, 21:57
Auto: 1.6 T-GDI 6MT AWD Style Infra
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by alkool » 08 Nov 2017, 12:50

La un prieten care are o vulcanizare de cartier in Baicului la care merg de vreo 10 ani. Nu e firma mare dar am incredere. Acum sincer, m-am uitat la senzorii aia si nu prea ai cum sa-i strici, doar sa dai cu ranga in ei. 44.453700, 26.142080

User avatar
FlorinHM
Posts: 186
Joined: 23 Jun 2017, 16:05
Auto: 1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine Infra
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by FlorinHM » 08 Nov 2017, 13:54

Super, alkool, Thx
1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine + optionale, New Infra Red 2017
Born to Dare, Made to WOW

Fantomel
Posts: 98
Joined: 24 Jan 2017, 22:40
Auto: Kia Sportage 1.6 T-GDI

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Fantomel » 09 Nov 2017, 12:53

Am schimbat si eu rotile ieri , la autosoft am stat vro 30 min la coada , cu senzori comandati din slovacia , i-a recunoscut imediat totul ok .

dizy
Posts: 21
Joined: 07 Nov 2009, 16:38
Auto:

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by dizy » 09 Nov 2017, 15:46

Salut. O întrebare pt cei ce au comandat acești senzori
https://m.ebay.com/itm/4x-NEW-Genuine-V ... 0408.m2460 vin și cu piuliță sau trebuie comandata separat?
Kia Sportage style

User avatar
Apache
Posts: 29
Joined: 20 Feb 2017, 23:01
Auto: Kia Sportage GTLine+
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Apache » 09 Nov 2017, 16:26

Eu am cumpărat aceşti senzori de la korienok179 şi aveau tot ce trebuie. Cred că scrie şi mai în josul anunţului că vin cu tot cu piuliţe. Am avut un stres până am pus cauciucurile de iarnă (i-am achiziţionat la sfârşitul lui august) că nu ştiam dacă vor fi recunoscuţi sau sunt defecţi etc. După montare, au fost recunoscuţi în aprox. 2 km şi nu am probleme cu ei (până acum :) ).

User avatar
_MAN_
Posts: 23
Joined: 02 Jul 2017, 11:58
Auto: Sportage 2017 1.6GDI Style
Location: Bucuresti, sector 3

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by _MAN_ » 10 Nov 2017, 17:56

Imi puteti spune, va rog, daca trebuie facuta vreo setare din computerul de bord la echiparea unui set nou de senzori? (Ebay-slovacia )

Acum sunt la Autosoft, mecanicul insista ca trebuie facuta o (re)setare sau ceva de genul, dar eu parca imi aduc aminte citind in acest forum ca nu e necesar așa ceva.

User avatar
Nesta3
Moderator
Posts: 3668
Joined: 17 Mar 2009, 05:31
Auto: Kia Sportage QL
Location: Bucharest

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Nesta3 » 10 Nov 2017, 17:59

Nu trebuie...spune-i sa ii monteze si sa isi vada de treaba lui
EX :Kia Proceed 1.4 benzina 109hp Best+
POZE PROCEED

2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

Flavyus
Posts: 950
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 10 Nov 2017, 21:57

Am fost si eu la Autosoft, poti sa-i lasi sa faca verificarile lor, nu o sa-i reseteze. Cel putin la Fundeni a venit un tip cu o trusa, i-a citit, m-a intrebat de unde i-am luat. Inclusiv la final s-a conectat la calculatorul masinii sa se asigure ca-i recunoaste. Stia omul ce face. Au si ei senzori pentru Sportage, pe la 200 lei.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk


Flavyus
Posts: 950
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 10 Nov 2017, 21:59

Interesant ca la mine nu am avut deloc aprinsa avertizarea, e adevarat ca am plecat de la service cu rotile de vara in masina cu senzorii initiali pe ele. Dupa ce am dat rotile de vara jos la fel, nici o avertizare.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk


User avatar
_MAN_
Posts: 23
Joined: 02 Jul 2017, 11:58
Auto: Sportage 2017 1.6GDI Style
Location: Bucuresti, sector 3

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by _MAN_ » 10 Nov 2017, 23:59

Confirm ca si la mine nu a existat vreo avertizare in bord dupa montare. Valorile senzorilor au fost citite dupa aprox 4-5Km.

sibiu_man
Posts: 4
Joined: 20 Oct 2017, 20:20
Auto: sportage
Location: sibiu

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by sibiu_man » 11 Nov 2017, 01:38

salutare. proaspat posesor de sportage.
imi arata presiunea 3,1 sau chiar 3,2 bar (asa am luat-o de la dealer). nu ar trebui sa le cobor la 2,4 ?

User avatar
RaiMaN
Posts: 824
Joined: 17 Jun 2010, 12:27
Auto: Sportage 1.7 CRDI
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by RaiMaN » 11 Nov 2017, 09:28

Ba da.
Kia Cee`d 1.6 CRDI, Facelift, 115 cp, Best, Black Pearl
-------------------
Kia Sportage 2017, 1.7 CRDI 7DCT, 141 cp, New InfraRed

Dumi
Posts: 6
Joined: 25 Apr 2017, 16:06
Auto: Sportage

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Dumi » 11 Nov 2017, 10:39

sibiu_man wrote:
11 Nov 2017, 01:38
salutare. proaspat posesor de sportage.
imi arata presiunea 3,1 sau chiar 3,2 bar (asa am luat-o de la dealer). nu ar trebui sa le cobor la 2,4 ?
Vezi sa nu fie psi, e alta mancare de peste, caz in care ar trebui sa mai bagi aer pana pe la 3.6 ca sa corespunda cu 2.4 bar. In alta ordine de idei, am facut si eu operatiunea ebay dupa ce m-am documentat aici. Am montat senzorii la o vulcanizare de cartier si i-a recunoscut in 4-5 km.

Post Reply

Return to “Generalităţi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests