Probleme KIA Sephia 1,6 l benzina.

Moderator: BAU

sochillas
Posts: 1
Joined: 11 Oct 2015, 12:29
Auto: KIA

Probleme KIA Sephia 1,6 l benzina.

Post by sochillas » 11 Oct 2015, 12:48

Salut tuturor.Vorbesc in numele tatalui meu care are o kia sephia 1.6 l benzina.Primele luni de cand a cumparat-o masina functiona fara defect.De 1 luna incoace,masina prezinta urmatoarele simptome:la inceput,in timp ce era pornita si neaccelerata se putea observa ca pierde,pentru 1 secunda,din putere si dupa revenea la turatiile normale.Ne-am gandit ca este o problema cu injectoarele sau cu presiunea combustibilului,si am schimbat piesa care este responsabila de reglarea presiunii combustibilului care intra in injectoare si apoi in motor.Ulterior masina a inceput sa prezinte probleme mai grave,in timpul mersului,chiar daca apesi acceleratia la podea,masina pierde din putere,sau nu vrea pur si simplu sa accelereze,cateodata se intampla chestia asta si intr-o intersectie mai aglomerata,si nu e de bine.In cele din urma masina nu mai porneste,sau cand porneste,la relanti merge bine,si cand se apasa pedala de acceleratie nu vrea sa o ia din loc.
Concluzia ar fi ca nu ajunge combustibil la motor,insa aici intervin mai multi factori.Pot fi de vina injectoarele,sau pompa de benzina,sau o neconcordanta intre pedala si pompa(asta e ideea mea de adolescent de 18 ani,care nu cunoaste nimic despre masini,doar am gandit logic,nu radeti de tata:D:)).)


Am vazut ca nu prea mai este multa lume activa sau sunt ultimele raspunsuri au fost prin anii trecuti.Sper sa fie cineva binevoitor care sa ne ofere putin ajutor.
Va pot lasa numarul de telefon al tatei si el va poate oferi toate detaliile de care aveti nevoie.
Multumesc!

BAU
Moderator General
Posts: 2515
Joined: 24 Jan 2008, 00:25
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Probleme KIA Sephia 1,6 l benzina.

Post by BAU » 11 Oct 2015, 14:42

DAR :Adevarata Kia Sephia nu s-a mai comercializat demult , de prin 2004, ar avea ceva km sau este vorba de Grand Sephia de prin 2008 ?

Simptomele ar fi de alimentare , amestec ori prea bogat , ori prea sarac. Cauzele pot fi destul de multe , nu s-a incercat o diagnosticare in service ?

Fiind model mai vechi , poate fi din sistemul de recirculare gaze arse, poate fi din clapeta de acceleratie , blocata , murdara. Are catalizator , poate fi o sonda lambda .

Se aprinde vre-un martor in bord ?

Este greu de diagnosticat prin corespondenta, ar trebui o verificare intr-un service de reprezentanta.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 102.000,00 km

Post Reply

Return to “Sephia”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests