Masina germana sau japoneza ?

bloggerx2013
Posts: 231
Joined: 28 Feb 2013, 20:19
Auto: Mazda 3 2012,Kia Ceed 1.4 2007

Masina germana sau japoneza ?

Post by bloggerx2013 »

[url=https://www.cialispascherfr24.com/]click here[/url]

User avatar
_devilson_
Posts: 469
Joined: 26 Mar 2012, 19:50
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by _devilson_ »

Am fost azi la pseudo salonul auto din piata constitutiei si mi-a placut kiar f mult o mazda 3. Noul model arata binisor la exterior iar portbagajul e f incapator. Si ca o kestie misto, modelul expus costa 13900 euro fara remat, si avea Clima, eps, benzina 1.6 si 105 cp, jante aliaj SIII dadeau si un set de jante de tabla pt rotile de iarna cu tot cu capace gratis. Foarte tare faza asta.

Urmatoarea masina va fi tot o asiatica clar. Prefer una si buna o data la 10 ani decat o nemtoaica gen passat sau golf care sunt programate se pice dupa 4 ani sau 100 k. Da..stiu..nu toate...daaar stiu f multi prieteni cu prb incepand cu 4 ani sau 100 k.
Kia Ceed 1.4 - CITY
J.B. http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=3240
Hyundai Elantra 1.6 - highway +

eugenflorinmanea
Posts: 2798
Joined: 25 Aug 2008, 20:23
Auto: Saab 9-5 Aero
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by eugenflorinmanea »

De obicei se zicea de asiatice in speta Toyota ca pana la 100k nu schimbi un bec iar dupa aia schimbi jumatate de masina :)

Urmatoarea mea masina va fi Audi A4- mi s-a pus pata rau- deci germanski
SAAB 9-5

bloggerx2013
Posts: 231
Joined: 28 Feb 2013, 20:19
Auto: Mazda 3 2012,Kia Ceed 1.4 2007

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by bloggerx2013 »

Se numeste cadere controlata daca nu ma insel. Ford a inceput prima data cu chestia asta. Nu merita sa faci repere care sa tina mai mult decat celelalte. Deci nu merita sa faci repere care sa tina mai mult de 4ani si 100000km...
O sa mai vedem daca mai face cineva masini fiabile acum... Garantia lunga te mai poate proteja, doar daca nu sunt probleme de conceptie la unele repere.

Stereotipurile sunt:
Masina nemteasca e cea mai buna, iar daca s-a stricat inseamna ca e de la drumurile din Romania. Masina japoneza e fiabila dar costa mult la intretinere si vin piesele greu. Vad foarte multe Golf 3-4 in Bucovina, iar oamenii trag de ele nu gluma. Chiar cred ca masinile astea au fost fiabile si acum sunt ieftin de intretinut.

A4 e masina buna daca iti permiti una noua. Si visul meu umed e un BMW 3, nasul meu si-a luat cu 10k din Germania, eu am luat cu 15k o Mazda3 noua. Vedem cine iese mai bine pe termen lung.
[url=https://www.cialispascherfr24.com/]click here[/url]

eugenflorinmanea
Posts: 2798
Joined: 25 Aug 2008, 20:23
Auto: Saab 9-5 Aero
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by eugenflorinmanea »

Mda am citit si eu articolul de mai sus...destul de vag- mai interesante comentariile.:)
Cred ca s-a creat printre noi- cei care totusi avem ceva studii si vrem sa ne diferentiem un pic- un mit in ceea ce priveste masinile japoneze.
Adica- sunt f multi cocalari si pitzi care au BMW Mertz Audi sau chiar VW, plus ca e plin targul de samsari cu asa ceva- si noi vrem sa ne diferentiem.
Dar lucrurile nu stau chiar asa roz...
Am la serv vreo 3 Avensis uri pe care le conduc ocazional. Avensis se vrea concurentul lui Passat sau chiar Audi A 4 dar din pacate pentru japonezi....nu prea e cazul. Adica- ok masinute bune nu foarte bune se mai strica una alta, dar la rafinament nici pe departe fata Audi sau chiar Passat. Ma refer la plastice izolare fonica tinuta de drum... E o diferenta intre ele.
AM un prieten care are un Rav 4 .- are 70,000 km. Ghiciti ce i s-a intamplat: i-a picat coloana de directie- se aude ca la Ceed clonc clonc cand dai de volan. Si nu pot spune ca a facut cine stie ce off road cu ea.

Lasam la o parte pisicutele si ursuletii pe care le ambaleaza copiii prin Herastrau vara pana scot flacari pe teava de esapament (Doamne ce motoare au BMW urile alea!!)- dar va zic cu mana pe inima ca BMW seria 3 pe care o conduce frate miu e o masina adevarata! OK spatiul interior nu e cine stie ce, portbagajul clar nu e pentru familie...Dar frate la tinuta de drum...cum te simti in ea la 140 la ora... cum sta pe curbe, izolare fonica...ce sa zic- E MASINA!
Spre deosebire de VW sau chiar MB care au cam lasat garda jos in materie de calitate - BMW a tinut stacheta suus de tot!
Iar in SUA- nu prea e o sursa de comparatie. Pai in primul rand in USA nu prea exista motorina- toate sunt pe benzina, deci VW Audi nu prea au succes. Apoi VW Passat ptr USA e facut in Mexic- si nu e vazut prea bine acolo.
Vreau sa zic ca unchiu miu a ramas foarte impresionat acum cativa ani de Pasat lui lui frate miu de atunci 1.9 TDI full- chiar i au placut cum trage, finisaje.... Zicea ca si-ar lua si el unul in SUA dar are o problema cu masinile facute in Mexic..

Deci totul e relativ si eu am cateva preferate printre japoneze- Mazda 6, Subaru Forester, dar analizand si service ul din Ro totusi urmatoarea va fi ori Kia/ Hyundai ceva de teren (orice s-ar spune garantia de 7 ani la kia ramane o chestie f f tare nu mai zic ca Sportage arata intr un mare fel) ori Audi A4.
Din pacate (sau din fericire?) asta se va intampla peste vreo 2 ani cand va incepe sa pice actuala kia care merge f bine.
SAAB 9-5

bloggerx2013
Posts: 231
Joined: 28 Feb 2013, 20:19
Auto: Mazda 3 2012,Kia Ceed 1.4 2007

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by bloggerx2013 »

1.Nu are rost comparatia BMW 3 cu Avensis pt ca nu sunt aceeasi clasa, acelasi public, premium vs non-premium. Nu poti compara BMW decat cu Lexus dar si asa deturnam discutia de la subiect. Bmw e bmw
2. Pe mine nu m-a pacalit Passat cand am iesit din Ceed. E mai bun dar in nici un caz diferentele nu justifica suma de achizitie. Apoi, fiabilitatea lui e destul de jos. Bagi bani in el si pana la 100mii km la tren de rulare si altele. Garantie scurta si nu acopera mai nimic etc. Pt mine Avensis iese mai bine cand compar cu Passat. E normal ca tinuta de drum sa fie mai buna la Passat, pt ca Avensis e mai putin rigida. Plasticele sunt bune la VW in general, iar Avensis are un anumit tip de plastice lucioase care nu ma atrag. Prin reviewuri Passat mai castiga in fata lui Avensis, uneori nu. Nu stiu ce inseamna pt tine rafinament in plus fata de Avensis.
3. Nu am zis ca ar fi ceva roz. Pt mine masina japoneza nu e un mit, dar masina nemteasca Nu e sinonim cu cea mai buna masina. Masinile japoneze au un pic alta filosofie fata de masinile europene cu care suntem obisnuiti. E normal pt ca vin din alta cultura. Mi se pare ca unele aspecte sunt mai atent facute, iar la altele poate nu sa dat aceeasi importanta. Alegerea e pana la urma o faci in functie de o lista de prioritati.
+ Ergonomia mi se pare mai buna la japoneze. Nu esti asaltat cu butoane multe si aruncate pe bord. Sunt mai intuitive la folosire (mari) si sunt usor de ajuns.
- / + Unele tehnologii foarte performante sau dotari ultramoderne nu exista pe masinile japoneze. Se prefera simplitatea si tehnologiile fiabile cunoscute/testate.
- / + insonorizarea uneori nu e la acelasi nivel. Masinile ies mai usoare si mai ieftine. Difera si modul de a percepe sunetul intre japonezi si europeni.
- lista de dotari fixe la achizitionare dar cu un pret mai mic de multe ori.
= design diferit.
= atentia la detalii functionale la japoneze e mai mare. La masinile germane vad o atentie la detalii vizuale.
4. Tehnic masinile nemtesti premium sunt nr 1 mondial dar vin cu un pret. Nu e cazul sa comparam sh cu nou, ci doar masini aceeasi clasa/vechime. Sincer nu cred ca ursuletii sunt asa performanti cand compari cu o masina noua de la orice marca.
[url=https://www.cialispascherfr24.com/]click here[/url]

eugenflorinmanea
Posts: 2798
Joined: 25 Aug 2008, 20:23
Auto: Saab 9-5 Aero
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by eugenflorinmanea »

Nu te o fi dat pe tine Passat pe spate vs Ceed dar pe mine m-a dat Jetta nasulu meu 2.0 140 cai din 2008- nu prea am ce sa compar fata de a mea si as fi ipocrit sa nu recunosc.
Asta cu problemele e pur relativa- asa cum e si la Ceed- unii au probleme cu carul vezi cazul tau- iar altii la 100,000 au schimbat o bieleta.
Cel putin Jetta nasului meu la 80,000 km nu schimbase absolut nimic.

Ia ambaleaza ti Mazda ta de vreo 3 ori pana scuipa flacari pe teava de esapament sa vad mai ai masina dupa?
Nu am zis ca sunt mai performante- cum naibilior un motor din 1992 sa se compare cu un motor de 130 cai din zilele noastre- vorbesc de fiabilitate si de faptul ca desi au 20 de ani merg de n ai treaba si ti am zis ce le fac in parc.
SAAB 9-5

panzer
Moderator
Posts: 1199
Joined: 03 Jul 2007, 16:22
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by panzer »

Ne laudam intre noi. :mrgreen:

Articolul citat este o gluma. Doar topul fiabilitatii (pe piata americana) conteaza. Un alt lucru nespus despre topul din UK este ca fabrica Honda e la ei, deci tind sa o vada ca pe o masina fabricata in UK.

Toti producatorii s-au apucat de economii: la Avensis de exemplu butoanele de comanda geamuri electrice sunt dinalea de telecomanda ieftina. Nu stiu ce i-a apucat, dar asa cat sa economiseasca 2 lei undeva.

Despre un model German vs un Model Japonez din trecut se poate discuta. Din nefericire ierarhia din trecut nu garanteaza proiectia in viitor. Pur si simplu nu stii ce le mai trece prin cap acum ca sa economiseasca pe viitor. Eu as mai astepta o generatie cu noua platforma a lui WV.

Un prieten foarte bun cunoscator al masinilor germane imi spunea ca ultimul Golf facut cu simt de raspundere a fost Golf 4. Dupa aceea au intrat in linie cu ceilalti. Poate de asta vezi o multime de Golfuri dinastea pe strazi. In zona rurala a Buzaului de exemplu in afara daciei 1300 (sac) legea o fac Cielo-urile. Puse pe Gaz, foarte fiabile, foarte ieftin de intretinut.

@Eugen, Exeo este o solutie mai ieftina de a avea Audi. Daca tragi bine la negociere il scoti diesel, sub 20000. Imposibil la Audi.

Am mers si eu cu un BMW 320 Sport Edition din 2010. Extraordinar de multa putere (cred si ca proprietarul o cipase) - prea multa de fapt. Greu de condus: schimbatorul cursa f scurta, ambreiajul tine fix intr-un loc, foarte greu de apasat. Nu e pentru mine.

Masina care m-a impresionat pe mine cel mai mult a fost un Subaru Outback 2.5i pe care l-am condus pe gheata in Montreal. La ei e mult mai ieftina, ca este si facuta local. In minte avem un Santa Fe 2008. Nu suporta comparatie. Desi mai mare SantaFe-ul mi s-a parut masina de domnisoare. Am inteles ca diferenta vine din transmisia 4x4 mult mai avansata la Subaru. Din nefericire la noi preturile sunt in gama - costa cat 2-3 camere. :(

Vad ca din ce in ce mai multi se gandesc la urmatoarea masina si se discuta prin diverse alte topicuri despre asta. Cred ca un topic: "ce urmeaza dupa Ceed si de ce?" ar fi foarte util.

User avatar
clrandrei
Posts: 556
Joined: 10 Apr 2011, 19:33
Auto:

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by clrandrei »

Nu as renunta la Kia datorita garantiei
As alege un Avensis 2.0 diesel SH aprox 10.000euro - 75000km maxim- e bine ca si toyota ofera 5 ani garantie, poate 7 in viitoar.

Prefesionalismul de la MIT ma face sa ma gandesc de doua ori daca plec de la KIA sau raman la ei.
Conteaza f mult si service-ul....
In functie de review-urile pe care le fac cei care au luat OPTIMA, poate sa fie si asta o solutie, tot sh, dar sa treaca timpul si problemele, poate un facelift in viitor dupa ce se repara tot ce apare cand scoti ceva nou.




Nemtesti? candva ziceam ca daca iau nemtesti o sa iau motor diesel si poate golf, altceva nu vad....sau bmw seria 5 ...dar e mult de muncit ca sa il cumperi:)
B-812-ANW - Virginia :)
Kia Cee'd 1.6 CVVT 126CP
An fabricatie: 2010 Iunie - 47.000km
[url=https://picasaweb.google.com/Andreicalarasanu/Virginia06012013]Virginia's Pics[/url]
Working: [url=http://premiotravel.com/ro/]www.premiotravel.ro[/url]

bloggerx2013
Posts: 231
Joined: 28 Feb 2013, 20:19
Auto: Mazda 3 2012,Kia Ceed 1.4 2007

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by bloggerx2013 »

eugenflorinmanea wrote:Nu te o fi dat pe tine Passat pe spate vs Ceed dar pe mine m-a dat Jetta nasulu meu 2.0 140 cai din 2008- nu prea am ce sa compar fata de a mea si as fi ipocrit sa nu recunosc.
Asta cu problemele e pur relativa- asa cum e si la Ceed- unii au probleme cu carul vezi cazul tau- iar altii la 100,000 au schimbat o bieleta.
Cel putin Jetta nasului meu la 80,000 km nu schimbase absolut nimic.

Ia ambaleaza ti Mazda ta de vreo 3 ori pana scuipa flacari pe teava de esapament sa vad mai ai masina dupa?
Nu am zis ca sunt mai performante- cum naibilior un motor din 1992 sa se compare cu un motor de 130 cai din zilele noastre- vorbesc de fiabilitate si de faptul ca desi au 20 de ani merg de n ai treaba si ti am zis ce le fac in parc.
Cred ca iar comparam mere cu pere? Doar motorul maare si puternic ne intereseaza la o masina? Altceva ce te-a impresionat la Jetta din 2008? Pe mine nu ma impresionat Jetta modelul nou(2011). Este cheap din toate punctele de vedere. Se pare ca e mai fiabila totusi decat Passat, dar e sub Passat clar ca masina. Un var deal meu a dat Passat cu 160k in 3 ani cu care avea probleme pe noua Jetta de care nu e la fel de multumit ca masina. E clar ca nu e la fel de rafinata la drum lung. Motorul de 1.6TDI nu e la fel... Treaba cu fiabilitatea a constat-o si varul meu. In afara de marca de pe capota masina pierde cam orice test in State in fata lui: Focus, Mazda3, Cruze, Elantra... Personal cred ca nu are cum sa fie mai slaba decat Elantra... dar asta e alta poveste.

Deviem iar, dar iti raspund:
Nu am avut probleme cu carul: ci doar toate problemele care sunt descrise pe forumul asta, si nu sunt putine la numar. Mai rau este ca ele nu s-au rezolvat. Atitudinea din service e ok, dar nu reusesc sa iti repare si problemele de la coloana de directie/caseta, ambreiaj greu, vibratie relanti, scartait ambreiaj, un pocnet suspect, etc... Toate sunt chestii contructiv tehnice pt service aka "asa face toate". Tind sa cred ca sunt chichite nu pun viata in pericol si sunt la toate masinile Ceed. Ca sunt unii care nu au observat ca mai pocneste/vibreaza ceva pt ca au plecat de la ceva mai ieftin sau orice alt motiv... asta e partea a doua. Genul asta de oameni merg pana la 100k si li se inlocuieste o bieleta in service pt ca probabil ca s-ar rupe mai devreme decat mai tarziu. Poate ca sunt eu mai pretentios si chiar simt masina atunci cand o conduc, iar unele chestii nu imi plac.
[url=https://www.cialispascherfr24.com/]click here[/url]

quelloo
Posts: 4407
Joined: 22 Oct 2008, 21:51
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Location: Bucuresti - Dristor si ocazional Titan

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by quelloo »

sau poate esti asa de ingust la minte inca nu concepi ca poate exista si ceeduri p-aici care chiar nu au probleme sau au proprietari prea dobitoci incat sa isi dea seama ca masina lor pocneste :))

ONTOPIC:
jetta nu e in clasa cu passatul (nici la bani nici la dimensiuni)
motorul nu e totul la o masina dar minim 50% tot reprezinta
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

bloggerx2013
Posts: 231
Joined: 28 Feb 2013, 20:19
Auto: Mazda 3 2012,Kia Ceed 1.4 2007

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by bloggerx2013 »

1. asta e atac la persoana! Rog un moderator sa iti baneze user-ul sau sa ia masuri impotriva ta.
2. nu am zis ca e in clasa cu Passat. Daca citesti mai bine veci ca compar cu Focus, etc..
3. pt tine conteaza >50% deci ai motor de 2L. Restul pe aici se descurca cu motoare mai mici.
[url=https://www.cialispascherfr24.com/]click here[/url]

bogdan-alin
F.B.I
Posts: 778
Joined: 12 Nov 2008, 22:08
Auto:
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by bogdan-alin »

@bloggerx2013 cand ai sa iti dai seama ca nu toata lumea imparte aceleasi idei cu tine?
pana la urma ce vrei sa demonstrezi? ca tu cunosti mai bine decat toti fiecare masina in parte?

bloggerx2013
Posts: 231
Joined: 28 Feb 2013, 20:19
Auto: Mazda 3 2012,Kia Ceed 1.4 2007

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by bloggerx2013 »

1.Stiu.

2.Nimic.

3.Nu, dar vad ca nimeni nu da feedback asa ca mai spun si eu ce stiu. Astept sa spui si tu ceva pe tema asta ca sa nu ies eu in evidenta ca cel mai destept. E usor sa critici pe altii, dar e mai greu e sa vii cu ceva nou/folositor in discutie.

Stima!
[url=https://www.cialispascherfr24.com/]click here[/url]

quelloo
Posts: 4407
Joined: 22 Oct 2008, 21:51
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Location: Bucuresti - Dristor si ocazional Titan

Re: Masina germana sau japoneza ?

Post by quelloo »

bloggerx2013 wrote:1. asta e atac la persoana! Rog un moderator sa iti baneze user-ul sau sa ia masuri impotriva ta.
2. nu am zis ca e in clasa cu Passat. Daca citesti mai bine veci ca compar cu Focus, etc..
3. pt tine conteaza >50% deci ai motor de 2L. Restul pe aici se descurca cu motoare mai mici.
1. no comment
2. am citit bine mersi
3. personal pentru mine conteaza peste 80% motorul. am pus 50% pentru cei ce merg linistiti. sub 50% => ai primit masina cadou si condusul pentru tine e o povara
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Locked

Return to “Versus”